Inszeminációs terhességnél gyakoribb a vetélés százaléka? Jobban kell vigyázni?
Én csak laikusként gondolom, hogy ugyanannyi esély, mint normál úton való teherbe esésnél.
1. ha belegondolsz, aki az inszeminációig eljut, az már önmagában hordoz magában némi sikertelen előzményt, ami nem feltétlenül vetélés, de sikertelen hónapok egymásutánja
2. előnye, hogy az inszeminációnál vigyáznak rád, hiszen vérvételek, vizsgálatok előzik meg a beavatkozást, ami szintén steril körülmények között történik kikerülve a méhig vezető szakaszt, ami szintén hibaforrás lehet a megtermékenyülés sikerességében
3. végülis stimuláció történik, ebből a szempontból lehetnek szintén kockázatok, de nem olyan jellegű, ami összefügg a terhességgel,
így nem hinném, hogy jobban kellene vigyázni, ez még mindig alkati dolog, de karban vagy tartva, nemúgy mintha felderítetlenül spontán próbálkozik valaki.
Szia!Nem kell jobban vigyázni,de mivel aki inszemmel esik teherbe,az jobban vigyáz magára,hiszen már nagyon várt a babóra.
Nálunk mindkettőnkkel minden rendben van,mégsem estem teherbe.
Az első inszeminációnk sikeres volt.Vigyáztam magamra,táppénzen voltam,de sajnos nem maradt velem.
Kérdeztem a dokit az inszemmel fogant babák vetélési arányaira.Azt mondta nem nagyobb a vetélés,mint spontán terhességnél.Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert!
Hát ez a 2. válaszoló...
Az inszem nem lombik. És az oka nem hormonális ok miatti meddőség általában. De legalábbis nem mindig, most meg ebben az esetben fogalmunk sincs róla.
Én is arra gyanakszom, hogy mivel nincs, vagy kisebb a természetes szelekció, ezért nagyobb lehet a veszélye a vetélésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!