Felboríthatja az Utrogestan a ciklusomat?
Figyelt kérdés
Endokrinológus nőgyógyász javaslatára kivizsgálások után 750 mg MerckforminXr-t, 2*1 D vitamin krémet, a 12. ciklusnaptól a 26.-ig 2*1 Women's Cremet, illetve 2*2 Utrogestant használok. Az Utrot addig, amíg nem jön a nemvárt, hátha.... Ma van a 33. ciklusnap, a 31.-en a béta hcg (vérteszt) 13 volt, és ma, a 34. ciklusnapon is negatív a 10-es érzékenységű hcg teszt, szóval szerintem sajna ez nem baba. De az ünnepek miatt csak hétfőn tudjuk ismételni a vérvizsgálatot, és addig alkalmaznom kell az Utrogestant, hátha nagyon fiatal még a terhesség. Ha nem emelkedik a szint, akkor le kell álni az Utroval, és miután megjött, a 2-5. ciklusnap közt újabb hormonvizsgálat következik. Csak remélni tudom, hogy ez a csúsztatás nem borítja fel az amúgy 28-30 napos ciklusaimat. Konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi; illetve természetesen sikerekre...2012. márc. 15. 08:55
1/5 Manka68 válasza:
Szia!
Nem borítja fel, legfeljebb annyit "tud", hogy amíg szeded, nem jön meg. Amikor abbahagyod (remélem, nem kell), leesik a progeszteron szint és rá pár napra megjön. Ez pont olyan, mint természetes ciklusban, akkor is a progeszteron szint leesése váltja ki a vérzést. Nekem még csak vissza sem tudta tartani, amikor eljött az ideje a mensinek, barnázni kezdtem az abbahagyásig, aztán rendesen beleerősített. Nem változott a ciklusom semmit emiatt.
Remélem, neked még vagy két hónapig szedni kell. :-)
A 13-as HCG ugyan nem sok, de nem is 0, mint nekem szokott lenni.
2/5 anonim válasza:
Nekem nem borította fel. Mármint amíg alkalmaztam a hüvelykapszulát, addig nem jött meg, tehát maga az adott ciklus nyilván felborult, de az abbahagyás után 3 nappal igen (kivéve persze, amikor 12 hetesen hagyhattam abba :)))), és utána normálus ciklusok jöttek. A b-hcg minden estre nem negatív, nagyon szorítok neked, de még ha ez most nem is sikerült, azt mutatja, hogy jó utat választottatok a dokiddal :) Majd írj, hogy mi volt hétfőn!
3/5 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, sokat segítettetek! Természetesen megírom a hétfői eredményt, és köszönöm a biztatást!
2012. márc. 15. 14:58
4/5 A kérdező kommentje:
A 2. béta HCG eredményem is 13! Szóval nem a baba, hanem valószínűleg az Utrogestan emelte meg ennyire! Jó tapasztalat lehet másnak:( Az egyébként terhességi tüneteknek tulajdonított fáradtság, puffadásérzés, stb. is ennek (vagy a Women's Creme-nek) köszönhető állítólag az első 1-2 hónapban. De legalább működik:) A 39. napon az esti Utrót már nem golyóztam, és a 41. napon elkezdtem pecsételni, ma a 42. -re pedig rendesen megjött szörnyű görcsök közepette. Köszi mindent!
2012. márc. 23. 06:21
5/5 Manka68 válasza:
Szia!
Az utro és egyetelen más progeszteron tartalmú tabletta sem okoz HCG emelkedést. Az nem ettől volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!