Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeeses elott szabad...

Teherbeeses elott szabad vas+folsav kombinacio vitamint szedni? Lehet esetleg mellekhatasa?

Figyelt kérdés
Kb 2 hete szedem, a vasat nem lehet tuladagolni? Viszont azt vettem eszre, hogy nincs olyan etvagyam, amiota szedem a vitamint.
2012. márc. 8. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
A vasnak vannak mellékhatásai, a folsavnak nem.
2012. márc. 8. 07:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a folsav szedése nagyon fontos, én is szedtem. Mondjuk én vasat nem szedtem, szerintem azt majd ráérsz akkor, ha babás leszel és kiderül, hogy vashiányod van.
2012. márc. 8. 07:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Milyen mellekhatasai lehetnek a vasnak? Igazabol azert vettem ezt a vitamint, mert nem eszem voroshust.
2012. márc. 8. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A vas és a folsav is étvágygerjesztő.

Kisadagban semmi bajt nem okoz,de hagyj szünetet a vassal.

2012. márc. 8. 07:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Emésztési gondokat okozhat (étvágytalanság, hasi fájdalmak, puffadás, székrekedés), én simán csak folsavat szednék teherbeesés előtt.

Túladagolni amúgy nem lehet, ha az előírt napi adagban szeded, de elég a folsav, a vas szerintem terhesség alatt felismert anaemia után is elegendő. De egyáltalán nem biztos, hogy szüksége van rá a szervezetednek most. (Vagy ez ilyen egybe készítmény? Vas+folsav, vagy szedsz vasat és folsavat?)

No mindegy, én azt hiszem, hogy első körben elég egy sima magzatvédő és folsav. :)

2012. márc. 8. 07:56
 6/6 anonim ***** válasza:

SZia!

Én is szedtem vas+folsavat (kombinálva a kettőt 1 tabiban) és semmi bajom nem lett. A fent említett mellékhatások csak akkor jelennek meg, ha a vasat túl adagoljuk. Namármost gondolom nem szedsz napi 1-nél többet ezekből, szóval nem hinném h gond lenne.

Én ezt szedtem: Nutrilite Vas+folsav

A két legjobban tolerált szerves táplálkozási vasforrást (vas-fumarátot és vas-glukonátot) tartalmaz, amelyek könnyen felszívódnak a szervezetben

Folsavat tartalmaz, amely fontos szerepet tölt be a magzat fejlődésében a terhesség korai szakaszában

A folsav hozzájárulhat a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez

A különleges NUTRILITE spenót koncentrátumot tartalmazza

Egyes európai felmérések szerint a vasbevitel mennyisége kritikus vagy a szükséges szint alatt van, különösen a terhes nők, a gyermekvállalás előtt álló nők és az idősek körében

A tanulmány azt is bebizonyította, hogy a folsavbevitel szintje minden csoportban, de különösen a gyermekvállalás előtt álló nők és az idősek körében az ajánlott érték alatt van

Nem tartalmaz mesterséges édesítőszert, színezéket, aromát és tartósítószert.

Várandós vagy szoptató anyáknak

A gyermekvállalás korában lévő nőknek

Idősebbeknek és serdülő lányoknak

Sportembereknek és aktív életmódot folytató embereknek

Azoknak, akik nem fogyasztanak elegendő húst, teljes kiőrlésű gabonát, gabonaféléket, hüvelyeseket és zöldségeket

Bárkinek, akinek az étrendje nem tartalmaz elegendő vasat és folsavat

Bárkinek, aki szeretné kiegészíteni az étrendjét vassal és folsavval.

Napi 1 tabletta a vas és folsavbevitel kiegészítésére

Várandós és szoptatós anyáknak napi 2 tabletta

Ne lépje túl a javasolt adagolást.

Remélem tudtam segíteni!

38 hkm

2012. márc. 8. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!