Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért fontos a folsav már...

Miért fontos a folsav már terhesség előtt, és alatt?

Figyelt kérdés
Ez valóban csak az elején kell? Meddig?
2012. jan. 25. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
A terhesség elött célszerü szedni, mert ha túl kevés van a szervezetben, akkor nagyon sokszor nem marad meg a terhesség.
2012. jan. 25. 19:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Most pontosan nem tudom milyen betegség, de megfigyelték, hogy a betegség kialakulása a babáknál a folsav hiánya miatt alakul ki, ezért automatikusan ajánlják .
2012. jan. 25. 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért fontos, hogy ne alakuljon ki fejlődési rendellenesség a babánál (nyitott hátgerinc). Azért az elején mert az elején kifejlődik.
2012. jan. 25. 19:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor be kell szereznem! :) Köszönöm! :)
2012. jan. 25. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Az idegcsőzáródásnál fontos a folsav jelenléte, tehát a nyitott gerincet, vagy a koponyahiányt lehet vele megelőzni. Az idegcsőzáródás kb lezajlik már akkor, amikor a legtöbb nő még nem is tud a terhességről, ezért fontos már a tervezéskor elkezdeni szedni.
2012. jan. 25. 23:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindennap kell szedni, vagy elég 2-3 naponta, mert ma elfelejtettem bevenni (lehet terhes vagyok), ez nagy gond?

"Az elmúlt évtizedben igazolódott, hogy a fogamzás előtt és a terhesség alatt megfelelő folsavpótlással több súlyos magzati fejlődési rendellenesség kockázata jelentősen mérsékelhető. A terhesség korai szakaszában például a fejlődő embrió gerincét lezáró folyamat csak ennek jelenlétében megy végbe hibátlanul."

[link]

2012. jan. 25. 23:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, minden nap kell szedni! Én Elevitet szedtem abban minden egyéb vitamin is van a folsav mellett mert azok neked is fontosak, hogy ne alakuljon ki hiányaállapot a szervezetedben.

Persze nem mindenki szedi, de a folsav az nagyon fontos.

2012. jan. 26. 09:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jan. 26. 19:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Tényleg fontos. Nem ragozom, amit előttem már leírtak. Nekem a dokim még külön ajánlotta, pedig szedtem Elevitet is.
2012. jan. 26. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!