Mehet a folsav három hónappal a tervezett terhesség előtt?
Figyelt kérdés
És hogyan kellene szedni? Evés előtt, után, reggel, este?2012. jan. 15. 19:53
1/5 anonim válasza:
A folsav elvileg a természetben is megtalálható, pl sok magban, spenótban.
Hogy szedjed? ahogy akarod. a folsav egy vitamin készítményben van benne így akkor veszed be amikor akarod.
szedheted elötte, de szerintem ne vidd túlzásba. mesterséges vitaminok nem a legjobbak a szervezetnek, így ha heti párszor bekapsz 2-3 darabot az pont elég ha esetleg még nem tudod hogy terhes vagy.
2/5 anonim válasza:
Persze mehet. Mire kiderül a terhesség addigra a velőcsőzáródás kb lezajlik, és olyankor kell leginkább a folsav, szóval érdemes szedni tervezéskor is.
3/5 anonim válasza:
Utolsóval maximálisan egyetértek, nekem a genetikai vizsgálaton mondták, hogy aki nem szedi már terhesség előtt, terhességkor már semmit sem ér. Én terhes vitamint szedtem, nem folsavat, és mindig reggel vettem be reggeli után.
4/5 anonim válasza:
én napi 1 szedtem dokim javaslatára E vit.együtt Novembertől és Márciusba lettem terhes.37 vagyok fiam 6hetes.
5/5 A kérdező kommentje:
Lányok, hány milligrammos folsavat szedtetek? Nálunk a patikában csak 5 mg-os van, és sokallom...Habár mindenütt azt írja, hogy vízben oldódó vitamin lévén a felesleget kipisilem, mégis zavar a dolog, mert mindenütt ennek a tizedét ajánlják csak...
2012. jan. 18. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!