Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy alulműködés...

Pajzsmirigy alulműködés rendbetételére kékjód vagy galajtea?

Figyelt kérdés

Mielőtt bevállaljuk a babát, szeretném rendbe tenni.

Köszönöm szépen!!

2012. márc. 6. 10:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez nagyon magas TSH! Mindenképp menj el endokrinológushoz. Hidd el, én se kapkodok be mindenre gyógyszert (csatlakozva az egyik válaszadóhoz, nekem is bőven 2 fölött volt, de sikerült teherbe esni ettől, és mondta is orvos, hogy szerinte 4 alatt nem kell gyógyszer, mert csak ellustul a pajzsmirigy, és nem is szedtem), de a tiéd már belgyógyászati szempontból is nagyon magas, nem érdemes teákkal kísérletezni. A jódról meg annyit, hogy ha esetleg autoimmun eredetű (ehhez az anti-TPO szintet kell nézni), akkor a jóddal még rosszabbá is teheted a helyzetet. Én is tudok nagyon jó endokrinológust ajánlani: dr. Csajbók Éva.
2012. márc. 8. 14:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem is nagyon sok és orvoshoz kellene fordulod,mert szerintem a kékjód és a galajtea ezen a magas értéken nem fog segíteni csak a gyógyszer!Nekem 3.5 volt a TSH, most fél szem gyógyszert szedek és valószín ezért nem jött össze a baba 2 éve..!
2012. márc. 8. 18:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem 3,7, épp ma kaptam rá gyógyszert.. Nekem azt mondta a doki, hogy ha babát szeretnék, akkor 1 körüli értékre kellene levinni. Lassan másfél éve várunk a babára, ezek szerint hiába. Volt két vetélésem is ezelatt az idő alatt.. szerintem előbb menj dokihoz, hogy ne kelljene neked is ezt átélned amit nekem kellett.
2012. márc. 8. 22:07
 14/18 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A pajzsmirigy alulműködésre olyan gyógyszert szoktak felírni, ami pontosan azt a hormont tartalmazza, amit a beteg pajzsmirigy nem tud előállítani. Nem hasonlót, pontosan azt!!! Gyakorlatilag a gyógyszer a pajzsmirigy helyett dolgozik.

Ennél természetesebb módszer nincs, még a teák sem, hiszen azok csak kísérletek a pajzsmirigy működés serkentésére, ami egyáltalán nem biztos, hogy sikerül. És nem elég a teherbeesés előtt rendbe tenni a pm-et, nagyon fontos, hogy a terhesség során is rendben legyen, pajzsmiriges kismamákat fokozottan ellenőriznek, mert a nem megfelelő pm működés fejlődési rendellenességeket, vagy akár vetélést is okozhat!

Ha babát szeretnél, ne kísérletezz, menj el dokihoz!

2012. márc. 9. 06:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Igaza van Mankának!Menj orvoshoz!

Manka?Hogy vagy?Egy régi "ismerősöd"..!

2012. márc. 9. 07:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pontosan ennyi volt a TSH-m és a T4 is 12 hetes terhesen!

Mindenképpen szedjél gyógyszert, mert így teherbe sem fogsz esni! És fontos, hogy terhesség alatt is szedd rendszeresen és 4 hetente menj vérvételre ellenőrzésre, mert szellemi fogyatékos lehet a babád!!!

Már 4 hónapos a babám, és teljesen egészséges! Ezzel nem szabad játszani!

2012. márc. 9. 11:53
 17/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát! Már meg van az időpontom a dokihoz!!!! :)
2012. márc. 18. 17:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia!!

Tudom több mint egy éves a kérdésed, de mégis megkérdezném sikerült a baba azóta?

Nekem is alulműködik és lassan 3 éve nem sikerül a baba.

2013. máj. 16. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!