Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire "népszerű" meddőségi...

Mennyire "népszerű" meddőségi ok a pajzsmirigy alulműködés?

Figyelt kérdés
Sokan vagyunk ezzel a problémával?
2012. febr. 3. 21:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem is "alulműködik" a pajzsmirigyem és van 2 gyönyörű kislányom. Terhesség alatt több gyógyszert kellett szednem, semmi probléma nem volt.
2012. febr. 3. 21:36
 2/13 anonim ***** válasza:
Én 4 évig vártam a babára, mire kiderült (rengeteg más irányú vizsgálat és kezelés után), hogy ez a bajom. Szerintem sokan lehetnek, akiknek nem jön a baba és nem is tudják, rendben van-e a pajzsmirigyük.
2012. febr. 3. 22:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy "népszerű" számomra azt jelenti hogy ezt választom, mert ez tetszik.

Én nem választottam, hatszor voltam terhes, és egy szem fiam van. Ennyit a pajzsmirigyről. :(

Évekig nem vette észre senki, pedig látta az eredményt nőgyógyász és háziorvos is...... sajnos a magán endokrinológusok lettek népszerűek, szó szoros értelembe, mert a pénzünkért foglalkoznak velünk, és nem zavarnak le két hónapos várólista után öt perc alatt azzal hogy semmi bajunk.....

2012. febr. 3. 22:41
 4/13 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Sajnos elég gyakori. :-(

Magyarország az enyhén jódhiányos területek közé tartozik, és emiatt sokaknál alakul ki ez a betegség.

2012. febr. 4. 05:17
 5/13 Manka68 ***** válasza:

Bocs, lemaradt, most találtam :

"A legújabb adatok szerint világviszonylatban mintegy másfél milliárd ember szenved jódhiányban, Magyarországon pedig nyolcmillió főt tartanak jódhiányosnak (a lakosság 80%!).

A jódhiány azért nem olyan meglepő, hiszen a jód természetes forrása leginkább a tengeri halakban és növényekben található. Ebből pedig igencsak kevés van Magyarországon!"

2012. febr. 4. 05:20
 6/13 anonim ***** válasza:
Azért csak óvatosan azzal a jóddal!!! Pm-es vagyok, és TILOS a jódozott só.Mióta kerülöm, javultak az eredményeim. Sőt, az endokrinológusom elmondta, hogy ők kifejezetten normál sót használnak, mert a fűszersókba stb...van annyi amennyi pont elég.
2012. febr. 4. 13:21
 7/13 A kérdező kommentje:
2-es!Én is már 4és fél éve várok a babára.A harmadik nőgyógyásznál járok, akinek feltünt a TSH eltérés.Pedig a 2.nődokim is csináltatott hormont és akkor még magasabb volt az érték még se csinált semmit.Aláhúzta és azt se mondta keressek fel endokrinológust.Most már remélem jó úton járok!Még nem jutottam el az endokrinológushoz, de a napokban eljutok hozzá.:)
2012. febr. 4. 22:21
 8/13 A kérdező kommentje:
A többiek válaszát is köszönöm:))
2012. febr. 4. 22:22
 9/13 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A jódos cikkből azért idéztem, mert emiatt van annyi pajzsmirigy beteg nálunk. De nem írtam semmi olyat, hogy szdni kéne jódot. :-) Én sem szedek, l-tyroxint kaptam a pajzsmirigyemre, azt szedem már másfél éve, és három hónap alatt 2 alá vitte a TSH-mat, és fél éve 0,99 volt. :-) Azt mondta az endodokim, mindent úgy csináljak, ahogy eddig, ne hízzak, ne fogyjak, mert az is boríthatja az egyensúlyt.

Szerintem jó úton vagy. :-) A pm betegséghez gyakran társul IR is, valószínűleg ezt is meg fogja nézni a doki. Kitartás, már közeledik neked is a baba. :-)

2012. febr. 5. 07:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Remélem Manka! már nagyon hiányzik! Azt elfelejtettem kérdezni, hogy kb. mennyi idő alatt megy le 5-röl 2 alá a TSH értéke?
2012. febr. 5. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!