Mennyire "népszerű" meddőségi ok a pajzsmirigy alulműködés?
Az hogy "népszerű" számomra azt jelenti hogy ezt választom, mert ez tetszik.
Én nem választottam, hatszor voltam terhes, és egy szem fiam van. Ennyit a pajzsmirigyről. :(
Évekig nem vette észre senki, pedig látta az eredményt nőgyógyász és háziorvos is...... sajnos a magán endokrinológusok lettek népszerűek, szó szoros értelembe, mert a pénzünkért foglalkoznak velünk, és nem zavarnak le két hónapos várólista után öt perc alatt azzal hogy semmi bajunk.....
Szia!
Sajnos elég gyakori. :-(
Magyarország az enyhén jódhiányos területek közé tartozik, és emiatt sokaknál alakul ki ez a betegség.
Bocs, lemaradt, most találtam :
"A legújabb adatok szerint világviszonylatban mintegy másfél milliárd ember szenved jódhiányban, Magyarországon pedig nyolcmillió főt tartanak jódhiányosnak (a lakosság 80%!).
A jódhiány azért nem olyan meglepő, hiszen a jód természetes forrása leginkább a tengeri halakban és növényekben található. Ebből pedig igencsak kevés van Magyarországon!"
Szia!
A jódos cikkből azért idéztem, mert emiatt van annyi pajzsmirigy beteg nálunk. De nem írtam semmi olyat, hogy szdni kéne jódot. :-) Én sem szedek, l-tyroxint kaptam a pajzsmirigyemre, azt szedem már másfél éve, és három hónap alatt 2 alá vitte a TSH-mat, és fél éve 0,99 volt. :-) Azt mondta az endodokim, mindent úgy csináljak, ahogy eddig, ne hízzak, ne fogyjak, mert az is boríthatja az egyensúlyt.
Szerintem jó úton vagy. :-) A pm betegséghez gyakran társul IR is, valószínűleg ezt is meg fogja nézni a doki. Kitartás, már közeledik neked is a baba. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!