Ma megint megjott a nemvart! En ezt mar nem birom idegekkel.7 honapja probalkozunk es meg semmi! Tudom, hogy az nem olyan nagy ido, de en mar ugy erzem, hogy soha az eletbe nem fog osszejonni. Nagyon ki vagyok, egesz nap csak a siras kerulget!?
Mi fél évet vártunk mivel 20 éves vagyok elvileg elég lenne ha ránéz a szerelmem és jönnie kell de nem jött a pici úgyhogy elmentem orvoshoz és de jól tettem kiderült, hogy pajzsmirigy alul működésem van ami miatt nem tud beágyazódni, annak ellenére,hogy megvan a megtermékenyülés, jövőhéten megyek a gyógyszeremért és onnantól zöld utat kapunk, ne fodrászhoz menj hanem orvoshoz mert az idő nagyon gyorsan szalad nem akarlak megijeszteni meg semmi ilyen de hidd el csak időt vesztesz ha hónapokat vársz, egyre idegesebb leszel.
B
Barátnőm 32 éves, még csak pár hónapja próbálkoztak a babával, de nem jött össze. Elmentek orvoshoz, ami kiderítette, hogy magas a prolaktinszintje, ami kizárja, hogy teherbe essen, de nagyon könnyen kezelhető. Ha vártak volna az orvossal, egy csomó időt elvesztegettek volna.
A másik viszont, amit nagyon sokan mondanak, az az, hogy tényleg ne görcsölj. Hogy miért?
Az emberi szervezet stresszes körülmények között a szaporodási képességet gátolja. Háború és természeti katasztrófa idején sok nő havi ciklusa megszűnik. Ilyenkor az emberi agy érzékeli a veszélyhelyzetet, s ezért blokkolja a reprodukciót. Hasonlóan a fokozott edzés, azt jelenti az agy számára, hogy most vészhelyzet van, menekülni kell, tehát nem szabad szülni. Nem csak a fizikai megerőltetés, de a lelki megerőltetés, a stressz is ugyanezzel a jelentéssel bír, hiszen az agy nem ismeri a különbséget a biológiai és a lelki stressz között. Ez többek között magas prolaktinszinttel járhat együtt. A prolaktin a nők esetében stresszhormon is - valamint gátolja az ovulációt, megnehezíti a teherbeesést.
[link] 38. hozzászólás
Nem véletlenül történik meg újra és újra, hogy amikor a pár már lemond a saját gyerelkről és örökbefogad, akkor fogannak meg.
nagyon aranyosak vagytok! koszonom! nem tudom, hogy mi jott be, talan az, hogy ebben a honapban elhataroztuk, hogy mindkettonket alaposan kivizsgaltatjuk!
23.- an megyunk a dokihoz, mert azt mondta, hogy elobb nem erdemes, hatha mar lesz szivhang! nagyon izgulok es minden pillanatban ramjon az oromsiras :-)
Jaj nagyon örülök Nektek!! Ez nagyon jó hir!! Minden jót Nektek!! :)
Második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!