Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS, Closty, barnázás,...

PCOS, Closty, barnázás, menszesz, terhesség?

Figyelt kérdés
Pcos miatt kb minden 3. honapban jön meg.Múlthóban gyógyszerrel megjött, majd most clostyllbegyt tablettát adott az orvos, hogy megjöjjön, már 10 napja beszedtem a gyógyszert, de vérzés nincs. 4 napja nagyon-nagyon enyhén el van szineződve a folyásom, enyhe barnás, 2 napja kicsit olyan megjön szerű hasfájásom van, de nagyon enyhe,ill néha pedig szúrkálást érzek. Teszt 2 napja negativ, mellfeszülés, bimbófájdalom nincs. Akkor ezek a tünetek clostyltol vannak, vagy utalhatnak beágyazódásra ill korai terhességre? Az orvos azt mondta ha a clostytól 2 hét mulva sem jön meg akkor teszt, ha az negativ, akkor menjek vissza. Ha nem jön meg és visszamegyek, milyen vizsgálatokra számithatok amiatt hogy a gyógyszertől sem lesz meg? Voltam már hormon és vérvizsgálaton ill terheléses cukron is. A női hormonom szinte a 0-val egyenlő.
2012. márc. 4. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia.Én is szedtem Clostyt de nem arra adta az orvososm, hogy megjöjjön, hanem peteérés elősegítésére. A menzimet Norcoluttal hoztuk meg és utána kellett szedni a Clostyt. Nem tudom nálad hogy vannak a dolgok, szerintem mindenképp menj vissza dokihoz.
2012. márc. 4. 09:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is norculutot kaptam, hogy megjöjjön. a clostyt peteérésre adják. nekem nem használt. én már kaptam gonal f 300-as injekciót is és túl vagyok 2 hsg-n és 1 lapar műtéten. ez utóbbi decemberben volt és azóta egyszer jött meg. ma vagyok az 59. napon és még mindig semmi. :(
2012. márc. 4. 09:26
 3/10 anonim ***** válasza:

PCOS endokrinológiai betegség, fordulj endokrinológushoz! Kezeletlen PCOS (nem clostyval kell indítani) vetélést okozhat.

Tedd kicsit félre a babaprojektet és kezeltesd a PCOS-t (ne nőgyógyásszal!)

A www.pco-szindroma.hu oldal a bibliánk. Orvost is találhatsz rajta.

Ha betartd a 3-as kezelést (diéta, gyógyszer, mozgás), más problémád nincs, pár hónap, max 1 év és meg lesz az eredménye: rendeződnek a hormonjaid, ciklusod, baba is sikerül.

2012. márc. 4. 09:43
 4/10 A kérdező kommentje:
A clostyt lehet arra is adni, hogy megjöjjön, a tájékoztatóban is benne van. Ugyanezt kellene szednem peteérés elősegítésére is, ha megjönne. Vissza fogok menni az orvoshoz pár nap mulva, de olyan mintha nem nagyon foglalkoznának velem, mindig más orvos van, előre kell időpontot kérni 1 héttel, stb.. Tb rendelőbe járok.
2012. márc. 4. 09:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem clostyval kezdte, hanem januárban duphaston hozta meg, akkor is kellett volna clostyt szedni, mikor megjött,de nem tettem. Majd most az orvos egyből clostyt adott rá. Kezelem a pcos-t amennyire tudom. 2-3 hete szénhidrát szegényebben eszek, valamint mostmár eljárok mozogni is egy fitnessz terembe. A terheléses cukrom nagyon jó, elvileg nincs IR-em, METet nem írtak fel, de nem is nagyn ragaszkodom hozzá.
2012. márc. 4. 09:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Végülis lehet IR nélkül is PCOS, de akkor nem csak terheléses cukrot kell nézetni, hanem inzulint is.

Én utálom a gyógyszereket, de PCOS-ben sajna alap a met.

Ezért menj endokrinológushoz, a nőgyógyászok többsége nem tudja rendesen kezelni.

Én is hanyagoltam jó ideig a PCOS diagnosztizálása után.

Előtte kaptam én is clostít, de parázva vettem be, mert addigra tudtam a PCOS-ről és tudtam, hogy kezeletlenül el is vetélhetek... 1 clostys ciklus után fél évig nem látott nődoki.

Elkezdtem a 3-as kezelés mellett hőgörbét vezetni és szépen lett peteérésem, a többi hormonjaim is sokat javultam.

2012. márc. 4. 10:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Amúgy a closty szedés után néztek UH-on? Volt tüsződ?
2012. márc. 4. 10:37
 8/10 A kérdező kommentje:
nem nézte Uh-n. Mivel még elvileg nem is vagyok ciklusnapon, gondolom ezért. Doki azt monda a ciklus 20 napja körül menjek uh-ra és laborra. De mivel nem jön meg, így azt ki kell elöbb várnom. Ha keddig nem jön meg, elmegyek ismét a dokihoz, hátha ad újra duphastont vagy norcolutot... Sajnálom, hogy neked sem sikerült még:(
2012. márc. 4. 10:57
 9/10 anonim ***** válasza:

3., 6., 7. vagyok.

Azért kell uh-ra menni, hogy lássa van-e tüsződ, vérvételből meg gondolom a progeszteront nézné.

Nekem sikerült, de a hormonjaim viszonylag gyorsan rendeződtek, csak utána még derültek ki egyebek...

Később szedtem clostyt inszeminációknál (3-as kezelés mellett), de nem használt.

Most 17 hetes kismama vagyok, nem álltam le a metforminnal se.

Remélem Neked hamarabb sikerül!

2012. márc. 4. 13:11
 10/10 A kérdező kommentje:
akkor gratulálok a babóhoz! Kislány vagy fiu? Holnap reggel csinálok egy tesztet, ha negatív, márpedig biztos hogy az, akkor kedden irány az orvos... köszi a válaszokat, boldog babavárást!
2012. márc. 4. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!