Lehet hogy babát várok, de oltásra kell mennem holnap. Mit tanácsoltok?
A Hepatitis B elsősorban vér útján fertőz. A védőoltást terhesség alatt nem lehet beadni. A döntés tehát az utazás és a baba között vagylagosnak tűnik...
A védőoltás három oltásból áll, amelyet 0-1-6 hónapos időközben kell adni. Úgy az utazás, mint a terhesség tervezésénél erre is tekintettel kell lenni.
( [link] Olvasd le, hátha hasznos)
szia nekem abortuszra került a sor, miután mindenféle oltást kaptam (tifusz, sárgaláz, pollio, influenza) és még röntgenen is voltam... sajnos nem tudtam hogy terhes vagyok, és én is munka miatt voltam köteles ezeket beadatni magamnak. persze konkrétan senki, egyetlen egy orvos sem tudott nekem konkrét választ adni, hogy sérült e a babám... végül én döntöttem ugy, hogy nem rizikozom meg...
én azt tanácsolnám neked, hogy mindenképpen beszélj az oltás elött egy orvossal, még ha haza is kell telefonálnod!!! ja és azért annak az orvosnak is szolj aki az oltást adja, még akkor is ha nem beszéltek egy nyelvet... el lehet azt mutogatni is akár. kapcsolni fog.
amugy ugy tudom, hogy élö oltásokat nem lehet kapni (olyanokat amilyeneket én is kaptam) nem tudom, hogy a hepatitis oda tartozik e. megnéztem a könyvemben, de azt nem irta.
viszont arra emlékszem, hogy nem egy oltásbol áll a hepatitis oltás, hanem töbször kell menni. engem a szüleim olyan 13 évesen oltattak be ellene.
egy másik tanács amit magamrol is tudok, mégha a dokik azt is fogják mondani hogy nem ártalmas, és beadatod, a terhességed egész ideje alatt azon fogsz rágodni, hogy nem e okoztál mégiscsak kárt a magzatodban.
jol gondold át...
minden jot kivánok nektek
Köszönöm a honlap cimet, nagyon hasznos volt, sok információt találtam.
Sajnálom hogy neked ilyen rossz vége lett az oltássorozatnak, biztos nagyon kemény döntés volt. Kivánom, hogy egy másik baba túljuttason ezen a nagy fájdalmon.
Most jöttem az orvostól és sikerült megbeszélnem vele a dolgot. Nem adta be az oltást. Pár hét múlva kiderül, hogy sikerült e teherbe esnem, s ha nem akkor majd beadatom a vakcinát, s kivárjuk az oltások kifutási idejét. Addig is megpályázom az állást, s mire interjúra kerül, addigra úgyis tudom, lesz-e babó.
szuper örülök neked! kivánom, hogy minden alakuljon ugy ahogy kivánod.
azota a szomoru eset ota terhes vagyok megint, most vagyok a 19.-hétben. nagyon jo érzés terhesnek lenni :) bár mindentöl parázik az ember...
minden jot kivánok nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!