23/L vagyok. Nagyon szeretnénk már babát, és ha arra várunk hogy pénzünk legyen, sose lesz baba. Németországba is kiszeretnénk menni dolgozni. Hogyan lehetne ezt összehozni?
Rokonom először szült,férje kiment németbe,majd amikor a gyerek 3 éves lett,ő is kiment a babával.
Nem tudom hogy először szüljek e,vagy menjek e ki németbe dolgozni,csak az olyan sok idő míg az ember tényleg talpra áll:( Lakni lenne hol, van egy örökölt lakás,de nagyon újitásra szorul.
Szerintem akkor először dolgozzatok, akár külföldön. egy kis gyűjtögetés után lakásfelújítás és utána gyerek.
Én is 23 vagyok. Most kezdtem el dolgozni. Nekünk még házat kellene venni. én csak utána merném bevállalni. :S
Akár én is írhattam volna a kérdést de én már ezen túl vagyok!
Nekünk van saját lakás,de a miénket is fel kéne újítani(bár így se gáz)!Nekem hébe-hóba van melóm,vőlegényem dolgozik!
Próbálkoztunk külfölddel 2 évig,hát még mindig itthon vagyunk!
Mérlegeltünk,tudjuk hogy nagyot nem fog változni semmi,jobbnak jobb lesz de nem annyival hogy érdemes legyen várni,így bele vágtunk!
Végül is normálisan ebben a hónapban kezdtünk neki,de már november óta nem nagyon védekezünk!
Remélem hamar össze fog jönni a babánk!
Ha ti biztosra ki tudtok menni,és úgy látod hogy érdemes még várni akkor várjatok!Kint ha van melótok,gyorsan rendbe jöttök,de ha ez még kételyes és egyáltalán nem biztos akkor ne várj!
Én is bánom hogy eddig vártunk,de nekünk így jött ki!:)
Egyébként még semmivel nem vagy elkésve,ahogy én sem,szóval nem kell erre ennyire rágörcsölni! :D
Minden esetre bárhogy is lesz,sok sikert kívánok hozzá!:)
Szia! Én csak azt tudom tanácsolni,ha komolyan gondoljátok a külföldet,ne gondolkozzatok,mert csak az idő megy,hanem pakoljatok és menjetek.
Mi kinn dolgoztunk a párommal olaszban,és egyszer csak jött a Babóka. Aztán úgy döntöttünk,hogy itt is maradunk,és nem bántuk meg. Pénz és megélhetés szempontjából is,és nem utolsó sorban a gyerkőc miatt. Már itt jár bölcsibe,beszéli a német nyelvet,megtanulja még az olaszt,aztán neki sem lesz gondja az életben.
Én csak tanácsolni tudom,hogy induljatok neki. Lehúzol egy évet,aztán jöhet a baba. Szerintem még elkésve nem vagy semmivel.
Szia!
Én csak azt tudom neked mondani, hogy párom 28 évesen 3.5 év együtt élés után azt mondta babát szeretne. Én rögtön mondtam mire hova? én 21 voltam 1 éve dolgoztam,elég jó munkahelyen, és anyukámmal és két hugommal éltünk( élünk)
De én is régóta vágtyam babára, így úgy voltunk vele ha akar jönni fog. Két hónap után teherbe estem, akkor amikor megtudtam,hogy anyukám kimegy Németországba dolgozni,és én maradok itthon a két hugommal egyik 19 éves másik 9. A rezsit nekünk kell fizetni,mert anya majd annyi pénzt küld amennyit tud,de az kb a lakás törlesztőre elég.
Ma már 31 hetes kismama vagyok. A babának szinte mindene megvan. Elvileg én is jól fogok kapni,akár táppénzt nézve,akár később a gyedet nézve. Párom is dolgozik. Nem a pénzen múlik a boldogság,vagy hogy felneveled-e. Újszülött korban hamar kinőlnek mindent én a ruhatárának a 90%-át turiban vagy vaterán vettem pár 100 ft-ért.
Attól hogy babát vállaltok,nem kötik meg a kezeteket, kiutazhattok külföldre, mehettek bármerre..
Szia! Nem olvastam végig a válaszokat amik már érkeztek, de le tudom írni a saját tapasztalatom...
25 vagyok, másfél éve vágyok babára, de csak fél éve próbálkozunk, közbe mi is helyezkednénk németországba, mert itt nem tudunk előre lépni, segítségünk nincs, lakásunk soha nem lesz, de ha itt maradunk még babakocsi sem :S (nem jutna rá)
Szóval mi most költözünk ki, majd fogok dolgozni is, amíg terhes nem leszek.
Ha párodnak sikerül kint egy jó munkahelyet találnia, neked is lesz biztosításod (feltéve hogy házasok vagytok) és akkor minden orvosi vizsgálat ingyenes, és a szülés is. Barátnőm pár hónapja szült, ők kint élnek már rég, szóval nem csak kitaláltam...
Szerintem ne csináljátok azt hogy külön váltok és te majd a párod után mész, mert ez a legtöbb házasságot/kapcsolatot tönkre vágja, illetve a baba se szokja meg az apját, az apa se a gyerekét, és olyan távolság lesz köztük ami egy életen át végig kíséri az egész családot (több példa is van erre az ismeretségi körömben, és a legtöbbnek válás lett a vége.)
Szóval, csak bátran, ügyesen! :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!