Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért kis súlyú a baba ha...

Miért kis súlyú a baba ha valaki hízik 20kg-ot, miért nem megy a babának is?

Figyelt kérdés
Unokatesóm 20kg-ot hízott helyesen étkezett persze evett édességeket süteményeket is,de azért mindig odafigyelt a helyes étrendre,mégis 2,5kg-sem volt a pici?Miért nem hízott ő is?
2012. márc. 1. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

A gyerek súlya nagyrészt öröklött adottság, ezért SEM érdemes az anyukának hizlalnia magát.

A terhesség alatt 20 kg-ot csak akkor szed fel valaki, ha JÓVAL többet eszik, mint amennyire szüksége van.

A gyerekre meg a terhességel együttjáró többletre (méh növekedése, többlet vérmennyiség, stb.) összesen 10-12 kg a maximum, ami kell, a többi csak arra jó, hogy utána az anya szenvedhessen, hogy hogy tudja visszafogyni a szülés után.

négy gyerekes anya

2012. márc. 1. 19:21
 2/11 anonim ***** válasza:
17%

Ne haragudj de ha annyira odafigyelt volna az unokatestvéred az étrendjére akkor nem hízott volna 20kg-ot.Bár ez alkati kérdés is.

Én ettem amit megkívántam,igaz csak a 16.héttől kezdtem el hízni mert addig napi 2x hánytam.11kg-ot híztam,3007g lett a kislányom.

2012. márc. 1. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

Én 18 kg-ot híztam lányomnál. Az első persztől kezdve veszélyezetett voltam, és feküdnöm kellett. A harmadik hónaptól a korházban feküdtem a végéig, és infúzióztak. Volt olyan nap, hogy 4 litert. A lányom 2420g volt 8hónapra. (rátekeredett a nyakára a köldökzsinór). Szülés után fél évvel ugyan annyi kg voltam mint előtte. Nem tornával, csak nem fekvéssel.

Azért mert valaki 20kg-ot hízik, nem biztos hogy zabált. Talán nem kellene ítélkezni!

2012. márc. 1. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Sógornőm 22 kg-t hízott, neki is kicsi lett a babája, és szegény nagyon vizesedett, de korántsem zabált sokat.

Hogy a baba miért lesz kicsi egyrészt függ a genetikától, másrészt attól is, hogy a terhesség miként zajlik le (a méhlepény milyen ütemben és mértékben táplálja a kicsit).

Meg még gondolom vannak más okai is.

2012. márc. 1. 19:46
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
A hízás lehet visszatartott víztől is, amely arra utal, hogy valamilyen anyagcsere zavar lépett fel, és ezt a viszonylag kis súlyú baba is aláhúzza. Természetesen nem úgy működik ez a dolog, hogy amennyit megeszek, annak x százalékát a baba kapja, ettől ez jóval bonyolultabb. :)
2012. márc. 1. 19:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Genetikának olyan szinten nincs köze hogy nagy darab szülöknek nagy babája legyen. de abban igen hogy milyen méhlepény lesz.

csak is a méhlepényen múlik a baba nagysága. ezért is kell vigyázni, pl ha egy méhlepény túl sok tápanyagot juttat, és gyorsan növö a baba, anya meg még jó cukrosat eszik, akkor nagyon könnyen cukorbeteg gyermeket szülhet. a cukor átjut a méhlepényen az inzulint viszont maga termeli a baba.

2012. márc. 1. 19:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Én gyerekenként több, mint 20kg-okat híztam, 6 héttel szülés után mind a 3-nál terhesség előtti súlyban voltam, egy perc torna vagy fogyókúra nélkül. Most 54kg vagyok. A gyerekeim 3 kg alatti súllyal születtek, mert kicsi a méhem, és egy idő után nem volt hely a növekedésükre, nem is húztuk végig.... Nem zabáltam terhesen, szinte egyáltalán nem ettem édességet, mert hánytam tőle, viszont bármit megettem, ami jólesett, de mértékkel. Ez ugyanúgy genetikai hajlam. Ismerek olyan kismamát, aki 9 hónapot végighányt, alig evett, és 17 kg-ot hízott..... Erre mi a diagnózis?
2012. márc. 1. 20:02
 8/11 sumergo ***** válasza:
Közel 20 kg-ot híztam én is a terhesség alatt, de 6 héttel utána pontosan ugyanannyi voltam, mint a terhesség előtt. Borzasztó vizes voltam a kórházból -12 kg-val jöttem haza, a többi is hamar lement. A vizesedés befolyásolja a babát is, ő is visszafogyott 2700 g-ra a 3000-ről, mert nagyon vizes volt. Szerencsére többet nem "fogyott" mert hamar, és jól tudtam szoptatni. Az étkezés csak részben befolyásolja a baba súlyát, mert az nagyon sok tényezőn múlik.
2012. márc. 1. 20:20
 9/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok köszi a válaszokat :D

A helyes étrendet az orvos utasítására külömböző húsfélék elkészítése volt párolt zöldségekkel és zsírszegényen,sokszor evett keveset,így hízott el annyira pedig tényleg zsírszegény és elég íztelen ételeket evett :D szegény,hát akkor a méhlepény,jó tudni.

2012. márc. 1. 20:27
 10/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, miért ragaszkodnak annyira a zsírszegény diétához, a szénhidrát ami hízlal. Lehet, hogy az unokatesód kevés zsírt vitt be, de talán több szénhidrátot a kelleténél. Szénhidrát minden ami cukor, vagy keményítő. Nem csak az édesség hizlal, hanem a lisztes dolgok, a zöldségek egy része pl. Ezekre is oda kell figyelni.

A baba súlya pedig a genetikán és a méhlepényen múlik.

2012. márc. 2. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!