Az normálisnak mondható, ha egy ciklusban kimarad a
peteérés?
Szia!Én már egy éve és 3hónapja nem szedem a gyógyszert.Egy éve várunk a babára,míg kiderült,h nagyon sokdzor nincs peteérésem és mensim se a gyógyszertől.Elkezzdtem járni endokrinológushoz.A gyógyszer előtt soha nem volt semmilyen problémám.Ugyh szerintem ez nem normális.De ha csak egyszer marad ki peteérés persze az előfordul néha.Csinálj egy pár hónapos hőgörbét és akkor látni fogod hogy mi a helyzet.Babát terveztek?
2012. febr. 28. 11:11
2/11 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! Igen,december 2-án hagytam abba a gyógyszert,azóta próbálkozunk! Azon nem idegeskedek,hogy miért nem jön a baba,mert még nagyon az elején vagyunk,tehát nem az a baj,csak furcsa,hogy két ciklusban volt peteérésem,most meg "még" nem! Első ciklus 36 nap,a következő 24 nap,most a 25. napon vagyok,és nem éreztem a p.é-t! Na de köszi a tippet,most kezdtem a hőmérőzést ebben a ciklusban,de folytatom akkor tovább! Csak otthon vezetem egy papíron!
Lehet olyan, hogy egy -egy ciklusban nincs peteérés, nekem is volt ilyen egy évben kétszer kb.
tudom, mert doki nézett u.h-al, meg én is éreztem.
(jó mondjuk én PCO-s vagyok, de addigra már elég jól kikezelt, mire ez történt) de attól még teherbe eshetsz!
2012. febr. 28. 12:01
Szia Kisvuk!
Már több kérdésedre válaszolta.
Igen normális,ha nem minden hónapban van ovulációd.Pl.neked novemberben érett tüszőm,de nem repedt meg csak a következő hónapban.(uh-on figyelték)
A gyógyszer abbahagyása után kb.fél év kell a szervezetnek,hogy beálljon a ciklus rendesen.Én nem hőmérőznék a helyedbe az elején,csak 1-2hónap után,ha beállt a ciklusod.Illetve peteérés szempontjából jó,ha méred,mert szabálytalan ciklusoknál nehéz belőni a jó időpontot!
Szerintem ne aggodalmaskodjál nagyon az elején vagy még!Adjál időt a szervezetednek és legfőképpen ne görcsöljél rajta!
A barátcserjét tudom ajánlani peteérés serkentésére illetve ciklus beállítsásra.Napi 2szem 2hónapig.
2012. febr. 28. 12:05
5/11 A kérdező kommentje:
Köszön 4-es,ahogy írtad,1-2 hónap eltelt,és most a 3.ciklusban kezdtem a hőmérőzést,és pont peteérés szempontjából! A babán nem aggodalmaskodok,és főleg nem görcsölök! Elárulom,hogy annak örülnék a leginkább,ha júniusban esnék teherbe! Vagy az után! Persze nem jelent gondot,ha most jönne,de júniusban lenne a legjobb! :) Hogy miért? Mert nyáron költözünk! Úgyhogy egy cseppet görcsölök most rá!
Akkor jó:)
Én is júniusban lettem babás és márciusban szültem:)A legjobb hónap!Tavasz,jó idő nyárra pedig már nagyobb a babó lehet jönni-menni a picivel!
Így legyen neked is:)
2012. febr. 28. 13:20
Teljesen normális.Ráadásul a kor előrehaladtával nő a peteérés-mentes hónapok száma(a teljesen egészséges nőknél is).Én 39 éves vagyok,tavaly novemberben nem volt,decemberben domináns tüsző nem volt,januárban pedig teherbe estem.Makk egészséges vagyok,szabályos 28 naposak a ciklusaim,és októberben próbálkoztunk először(bár abban a hónapban nem voltam dokinál,hogy megnézessem magam).9hkm
2012. febr. 28. 15:58
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságot 6-os válaszoló! Mi nyáron költözünk,azért szeretném,ha inkább akkor esnék teherbe! :) Előtte már kis pocakkal sem nagyon lenne jó cipekedni,meg stresszelni rajta! Bár ha addig össze jön,akkor sincs baj! :)
9/11 A kérdező kommentje:
Szívből gratulálok 7-es! Én júniusban leszek 30,és első baba lenne! Nálatok hányadik lesz?
A 7. vál. vagyok.Köszi!A 3. baba.
2012. márc. 7. 12:24
Kapcsolódó kérdések: