Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Középidős vetélés után mikor...

Középidős vetélés után mikor próbálkoztatok újra?

Figyelt kérdés
22 hetesen kinyílt a méhszáj és beindult a szülés, már nem lehetett megmenteni a babát. Mikor lehet újra próbálkozni, kinek mikor sikerült? Akinek volt ilyen szörnyűség kiderült az ok?

2012. febr. 22. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom 1 évet kell várni.
2012. febr. 22. 16:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom sajnos, orvossal mindenképpen konzultálj.

És nagyon sajnálom!!!:(

2012. febr. 22. 16:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom! :-(

Találtam pár oldalt:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 22. 18:44
 4/12 anonim ***** válasza:

Szörnyű, ami történt!

Sajnos anyukám is négyszer átélte ezt (nála a méhszáj nem bírta a növekvő súlyt és a méhe sem bírta a tágulást-ezt mondták neki, én is a 30. hétre születtem, pedig végig kórházban feküdt, volt méhszájzáró műtéte is, de ez nem jelenti, hogy másnál is így alakul!), de azért én is végig rettegem a terhességeimet.

/Eddig megúsztam a középidős vetéléseket, most a koraszüléstől rettegek, mert már a második babával a pocakban is szerencsére átléptem a betöltött 25. hetet.

Szóval annak ellenére, hogy nem én éltem át, nagyon közeli a dolog a családban, így én bele tudom érezni magam a helyzetedbe./

Lelkileg is, testileg is egy-másfél év várakozás kell, hogy rendeződj!

Kívánom, hogy a következő várandósságod problémamentes legyen, de figyeljen rád nagyon majd a dokid!

2012. febr. 22. 20:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia!!Ennyi idős terhesség és vetélés után szerintem 6 hónap az az idő,amit ki kell(ene) várni.Persze van olyan ismerősöm is,aki 3 hónap után ismét terhes lett,és semmi baj nem történt a terhessége alatt.szült egy egészséges babát azóta:-)Nekem csak korai vetéléseim voltak(egyik 10.héten,másik 5-6 hetesen)de mi 3 hónap után nem vártunk tovább-szerencsére most van egy 5 éves lányom,illetve egy 36 hetes pocaklakóm.Én azt tanácsolom,hogy várj 3 hónapot,aztán meglátod,hogyan vagy testileg-lelkileg.Mert a szervezeted fogja azt tudni,mikor tud kihordani egy újabb terhességet.A lélek már húzósabb dolog,nagyon fontos,hogy próbáld elrendezni a múltat.Biztos nagyon nehéz volt nektek egy ennyi idős magzatot elveszíteni,de ha el tudod engedni,onnantól nem lehet baj a következő terhességednél sem(lelkileg)Ja,és egyáltalán nem törvényszerű,hogy újra megismétlődjön a vetélés.Nagyon szorítok nektek,és kívánok mielőbbi boldog babavárást!!!!
2012. febr. 22. 20:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Velem ez kétszer is megtörtént, a 18. hétben. Elsőnél műtét, másodiknál (ikrek) szülés...

Ok nem derült ki, bár gyenge méhszáj a gyanú, vagy talán még immunológiai összeférhetetlenség, de ehhez nagy már a terhesség, bár ki tudja.

A második 2 hónapja történt..fizikailag készen áll az ember, de lelkileg én még a lassan 1,5 évvel ezelőttit sem hevertem ki, és most megint...

2012. febr. 23. 12:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Ez valami szörnyű, hogy az ember úgy van vele, hogy a 12.héten legyen túl, és akkor már kevesebb az esély a vetélésre, és kiderül hogy mégse:(((((

Nekem is meg kellett szülnöm, hát ezt nem kívánom senkinek, rendesen megszenvedtem a szülést, és mind ezt hiába, mert nem kaptam babát a karomba:(((((( Az elsőt 8 hetesen vesztettük el, az is megviselt, de ez....álmomba nem gondoltam volna hogy ilyen szörnyűség létezik....

Új orvost keresek, mert ez a doki aki volt, nem figyelt nagyon a Pcom-ra, kissé úgy tűnt félvállról vette, ráadásul elérhetetlen volt amikor a baj történt...

2012. febr. 23. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia,

6/7-es vagyok.

Szerintem is válts dokit, az enyém jó, bár az én PCO-mmal sem nagyon foglalkozott, meg az inzulinrezisztaniciámmal sem, amit korábban diagnosztizált a korábbi orvosom. Nem tudom, ezek okozhatták-e, de most nem fogom hagyni legközelebb, hogy elfelejtődjön, mert biztos okozhat gondot ilyen téren is.

Neked mondtak valamit a dokik, szóba került a PCO mint ok?

2012. febr. 24. 13:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Még nem tudni semmit amíg a szövettan meg nem érkezik! Igen orvost váltottam, szerintem nagyon jóra, és érzem hogy vele sikerülni fog. Márciusba megyek hozzá, vinnem kell az összes eddigi leletemet, mindent át akar nézni, és új vizsgálatokra is sor kerül.
2012. febr. 24. 21:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom olvassa e még valaki, a szövettanból tegnap kiderült hogy 100% hogy gyulladás és fertőzés okozta az idő előtti méhszáj nyílását...Az exdokim nem kezelt rendesen, augusztusba próbálkozhatunk ismét, végig kapni fogom a kezelést az új orvosomnál!
2012. márc. 9. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!