Pcos+Ir-es vagyok?

Figyelt kérdés

Most derült ki 16 hónap sikertelenség után ez a probléma.Több orvosnál voltam(Nőgyógyász,endokrinológus,diabetológus)és mindenki elhajtott,hogy semmi bajom,fiatal vagyok,vékony,rendszeres peteérés és ciklussal biztos,hogy nincs semmi bajom,főleg,hogy már van egy 3 éves gyerekem.Volt köztük sztk-s,klinikás,magándoki(endokrinológus,aki azt mondta,hogy járjak csontkovácshoz,mert biztos a gerincem miatt nem esek teherbe és ezzel elküldött és elkérte a pénzt).Milyen orvosok az ilyenek?Sok hónap utána járás után találtam egy dokit(magán),aki végre hajlandó volt velem foglalkozni és a leleteim alapján egyből megmondta,hogy ez a baj.Elkezdtem diétázni,fogytam 3 kg-ot 1 hét alatt(nem vagyok túlsúlyos 168cm,59 kg),szedem a Merckformint 850-est 2*1-et,mozgok.Mit tehetek még?Mikor sikerülhet végre teherbe esnem?Mennyi idő kell?És hogy lehet,hogy rendes a ciklusom és peteérésem is van,mégis ez a bajom?

Bocsánat,ha túl hosszú lett,csak a kétségbeesés beszél belőlem!

2012. febr. 21. 08:16
 1/5 anonim ***** válasza:
na ez engem is érdekel!!mert az egyik leletemen pcos gyanús voltam aztán vissza mentem a dokihoz és közölte semmi bajom!!csak vannak apró cisztáim de nem koros és aprók ettől még lehetek terhes!!na ilyenkor mi is van??
2012. febr. 21. 08:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, január óta szedem a Merkformint, 3*felet az 500 mg-osból, és én is várom mi lesz...

Többen is írták, hogy van aki már nem sokkal a gyogyiszedés után teherbeesik, van aki fél év után sem.:(( Remélem nem kell sokat várni rá.

2012. febr. 21. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is IR-em van pontos ciklussal, peteéréssel, és 57 kg vagyok. Nem feltételen kell meglennie az összes tünetnek. Mindjárt írok neked privit ezügyben.
2012. febr. 21. 09:28
 4/5 anonim ***** válasza:
utolsó:hány tünetnek kell lennie,hogy kijelentsük,hogy ez a bajunk??
2012. febr. 21. 09:35
 5/5 Manka68 ***** válasza:

Még csak tünet sem kell, ha a terheléses cukor + inzulin vérvétel eredménye ezt igazolja. Ha van is peteérés, a beágyazódást is megakadályozhatja, létrejött terhességnél pedig vetélést is okozhat a kezeletlen IR. Akkor van esély egészséges terhességre, ha a vérvétel eredménye már jó. Ez általában legalább 3 hónap, a gyógyszer addigra fejti ki a teljes hatását, és a diétát is tartani kell. Ha nem megfelelő az adag, akkor emelni szokták, vagy áttérnek másik gyógyszerre. Fontos, hogy időnként ellenőrizni kell, hogy van-e javulás.

A nem túlsúlyos IR-eseknek kicsit nehezebb a dolga, mert a diétát úgy kell kialakítani, hogy ne fogyjon, de azért a cukoranyagcsere javuljon. Nekem ez nehezebben ment, mint a fogyás. :-(

Szóval türelem lányok, merckformin babát terem, de idő kell hozzá. :-)

2012. febr. 21. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!