Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Járt már így valaki rajtam kívül?

Járt már így valaki rajtam kívül?

Figyelt kérdés

Decemberben volt 1 drilling műtétem PCO miatt. A műtét előtt november 29.-én jött meg, a műtét után január 6.-án. Itt 38 nap telt el. Most meg már a 41. napon vagyok és még mindig nem jött meg. Nőgyógyászhoz nem mehetek gyógyszerért, mert spontán ciklusnak kellene lenni, mert összeférhetetlenség vizsgálatra kell mennünk. Tegnap reggel teszteltem negatív lett.

Kérdésem az lenne, hogy:

Van esélyem a babára, hogy összejött?

Meddig reménykedhetek még?

És ilyen ritka ciklussal sikerült valakinek a baba?

2012. febr. 15. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbálj meg tesztelni, hátha sikerült!!
2012. febr. 15. 16:34
 2/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Bocsi, de én úgy gondolom, hogy még mindig a PCO kavar be. :-(

Van annak egy alapbetegsége, és ha az nincs kezelve, akkor újra megjelenhetnek a ciszták. Bár nem szoktak rögtön a műtét után, de az esély sajnos megvan rá. :-(

Azért a reményt még ne add fel, hátha csak később volt peteérésed, de azért menj el dokihoz, hogy megnézze UH-val, mi a helyzet. Viszont szeretném megkérdezni, hogy milyen összeférhetetlenségi vizsgálatod lesz, és miért fontos hozzá a természetes ciklus.

2012. febr. 15. 19:40
 3/10 A kérdező kommentje:

A Kaáliba megyünk az összeférhetetlenségi vizsgálatra. Ott mondták, mikor az első konzultáción voltunk, hogy spontán ciklus kell. Én sem értem, hogy miért.

Azért kell ez a vizsgálat mert még ilyenen nem voltunk. A férjem eredménye jó, és azt tudjuk hogy velem van a baj. Most megyünk sorba minden vizsgálaton. Azt mondta a Kaáliba a doki, hogy az a vizsgálat után már többet tud mondani.

2012. febr. 15. 21:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom én is hogy kiújulnak majd a ciszták, mert azt mondták, hogy 2 éven belül mindenképpen össze kell jönni a babának(vagy így vagy úgy), mert akkor újabb műtét kell. És ezt a Kaáliba mondták.
2012. febr. 15. 21:10
 5/10 Manka68 ***** válasza:
Voltál terheléses cukor + inzulin vérvételen? Mi volt az eredmény? Kaptál metformint? Diétázol? Ezek a PCOS kezelésének hatékony módjai, így végleg meg lehet szabadulni a cisztáktól, műtét nélkül. Melyik Kaáliba jársz, melyik dokihoz? Én a budapestibe, Sajgó doktorhoz. nagyon jól összedolgozik az endokrinológusommal. :-) Nekem mindenféle vizsgálatom megvolt, voltunk még genetikán is, de ilyen összeférhetetlenségi, mint neked nem volt a listán. Majd írd meg légyszi, hogy milyen, és miért kell így csinálni, ha beszélsz a dokiddal.
2012. febr. 16. 03:46
 6/10 A kérdező kommentje:

A merckformint már nem szedem december óta. a műtéttel átmenetileg megoldották a pco problémát. ezért mondta a doki hogy 2 éven belül mindenképp terhesnek kell lennem. és ezt a kaáliba mondták.voltam cukorterhelésen még tavaly májusban.

A győri kaáliba voltunk dr Kőrösi Tamásnál.

Nekem a merckformin nem használt semmit még a ciklusom se állt be tőle.

2012. febr. 16. 15:22
 7/10 A kérdező kommentje:

A cukorterheléses eredményem: vércukor 4,3 mmol/L, vércukor 120' 4,7 mmol/L

inzulin 10,1 mU/L, inzulin 120' 49,8 mU/L

2012. febr. 16. 15:43
 8/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Hát ez az inzulin még mindig magas. :-( Ha nem hat az a gyógyszer, amit eddig szedtél, kérj másfajtát, nekem is másikat írtak. Azóta már jók lettek az értékeim. És fontos, hogy a diétát is tartsd! Ugyanolyan fontos, mint a gyógyszer! És semmiképp se hagyd abba a gyógyszerszedést, mert ha sikerül is a baba, elvesztheted emiatt. :-(

2012. febr. 17. 04:41
 9/10 A kérdező kommentje:
ez az 1 évvel ezelőtti cukorterhelésem. most nem csináltak. és a műtét óta a gyógyszert is abbahagyatták.
2012. febr. 17. 15:55
 10/10 Manka68 ***** válasza:
Pedig a műtét csak a tüneti kezelés, az IR-t nem szünteti meg. :-( A gyógyszer abbahagyása óta valószínűleg rosszabbodott. :-( Írass fel a dokival másféle gyógyszert, vagy keress olyat, akit tényleg érti a dolgát, mert ez így nem lesz jó. :-( A kezelést nem szabad abbahagyni, mert ez nem gyógyítható betegség, csak kezelhető.
2012. febr. 18. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!