Lányos Édesanyák! Szedjék vagy ne? A mai tapasztalatokkal a fogamzásgátlók mellékhatásairól, mit tanácsolnátok a lányaitoknak?
Kedves Anyuka! Én is a NEM-táborba tartozom. Sajnos az én generációm(25-35 év között), a fogamzásgátló negatív hatásait issza! Ugyanis a gyógyszer neve: fogamzás gátló- hatása nem szűnik meg a tablátták szedését követően- nekem sem sikerül 3 éve babát szülni, a barátnőim is csak orvosi gyógyszeres segítséggel maradtak babásak. A másik barátnőmnek, aki még korábban kezdte szedni, mint pl én:18évesen, ő 16, nem növekedett a méhe és megállt 16 éves lány szintjén. Nem is lehet tudni, hogy képes lesz-e teherbe esni, illetve kihordani.
Tudom, hogy nagyon sok az abortusz, a nem kívánt terhesség, de egyre inkább azt látom, hogy azért nem olyan könnyű teherbe esni!! Én például megtanítanám a szexuálisan érett lányomnak a reggeli hőmérőzés módszerét, melynek segítségével nagyon- nagyon sokat tanulhat a testéről, önmagáról. Emellett természetesen szükségesnek tartom az óvszer használatát is minden esetben, de segíthet a naptár+óvszer elkerülni az általános tinédzserkori- terhes vagyok- rettegést, ami az esetek 99%-ban nem is igaz, csak a félelem szüli a nemlétező tüneteket. Kívánom, hogy tudjanak őszintén, barátsággal beszélni a témáról- Sokat- és akkor nem lesz semmi probléma!
Sajnos, nekem a hömérözés mint módszer nem vált be - pedig nagyon lelkiismeretesen csináltam. Az elsö gyerek egészen véletlen lett, nem tervezett, de azért örömmel tudtuk fogadni. A többi hárommal szintén ugy lettem terhes, hogy a hömérözés ellenére mindig akkor lettem terhes, amikor nem volt rá (a módszer szerint) semmi esélyem se. (De ezekben az esetekben nem volt annyira gond, mert csak nár héttel/hónappal korábban jöttek, mint ahogy terveztük öket.)
Az orvosom azt mondta, hogy ugy látszik, sokszor van teljesen váratlanul spontán peteérésem - szerinte a szex illetve az orgazmus váltja ki nálam.
Nehét megmondani, hogy jó-e ha fiatal lányok (18 év alatt) fogamzásgátlót szednek, de elöször is ez a legbiztosabb, meg az es mindegy, hogy milyet szednek. Mindenképpen egy JÓ nögyógyászhoz kell menni, aki a lánynak legmegfelelöbbet választja ki és nem azt, ami éppen divatos.
4 év f.gátló szedés után 3 hónap alatt közel 30 kilót híztam!! Megvizsgálták az okokat, nem bírja a szervezetem. Azóta nem szedhetek f.gátlót, allergia elleni szereket, antibiotikumot is csak akkor, ha nagyon muszáj.
4 évig tünetmentes voltam, aztán hirtelen rohamosan hízni kezdtem. Szétrepedt a bőröm a hasamon köldökig. A karom, könyökhajlattól hónaljig. A térdhajlatom, a hátsóm, a derekam, a combtövem. Évek óta nem járok strandra, ujjatlan felsőt, rövidnadrágot nem hordok.
3 évig nem mentek le a kilók, bármit tettem. Végül leküzdöttem őket heti 8 óra mozgással + 600 kalória/nap diétával. Aki valaha fogyózott, tudja, h ez mit jelent! Kétszer estem össze miatta az utcán, de annyira akartam újra csinos lenni, h ez sem érdekelt!
A striáim sok helyen fél cm szélesek, és van, ahol 10-15 cm hosszúságúak!
Én biztos 1 vagyok a statisztikai mittoménhány közül, de köszönöm szépen, a lányomnál (7 hós) nem fogom ezt megkockáztatni!
Emlékszem, az én anyám is sírt, amikor már az ő ruhái sem jöttek rá a kis(nagy)lányára (rám), aki pici korától kezdve sportolt rendszeresen!
Az unokanővérem pedig "csak" kiszőrösödött tőle.
Nos, a válaszom természetesen NEM!
Használjanak gumit, kúpot, v bármit, amit addig még kitalálnak!
A "kevesebb hormon" című szöveg egyébként a gyógyszergyárak rizsája, h megvedd a termékeiket! H lenne kevesebb a hormon? Akkor mi segít elérni a kívánt hatást? Ha a havi f.gátló hormontartalmát tudják csökkenteni, az es.utániét miért nem? Ha 1 hónapban X mennyiségű hormon kell, h ne legyél terhes, ha lecsökkentik Y-ra, az Y védeni fog? Ugyan már! Üzlet az egész!
én nem tudok róla rosszat mondani, 21 évesen kezdtem el, elég erőset szedtem 5 éven keresztül. De:
- nem híztam meg tőle
- elsőre teherbe estem mindkétszer
- soha nem voltak rendszertelen ciklusaim
- a tabi abbahagyása után időre megjött a menstruációm és minden hónapban volt peteérésem.
Szerintem alkattól is függ. Ha rendszeres a ciklusa, akkor szerintem megéri, én nem vagyok ellene. Meg partnertől is függ. Az én páromnak nincs túl nagy szerszáma, nem élveztük volna a szexet gumival, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!