Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inszemes lányok! Lenne kedvete...

Inszemes lányok! Lenne kedvetek levelezni? Olyan egyedül vagyok ezzel a témával kapcsolatban (úgy érzem).

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 17:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ja,hogy lehet pco-ra kivizsgáltatni magamat?mert néztem a tüneteket,de semmi.
2012. febr. 8. 19:44
 12/25 anonim ***** válasza:

A pcora endokrinológus vizsgál ki, csináltat hormonlabort és terheléses inzulinvizsgálatot. Ezek alapján meg tudja neked mondani, hogy pcos vagy, vagy nem.

1. sikertörténet

Novemberben találkoztam egy régi kedves ismerőssel, gimibe jártunk együtt, fölöttem járt 1 évvel. Még akkoriban jött össze a barátjával, azóta is együtt vannak. Egyetem után dolgoznak mindketten. Találkoztunk buszon és rákérdeztem, hogy akarnak-e babát, mert a lány idén tölti a 28at. És elmesélte, miken ment keresztül az elmúlt években. Évekkel ezelőtt elhatározták, hogy babát vállalnak. A lány abbahagyta a gyógyszert és nem jött meg neki hónapokig. Elment orvoshoz, meghozták a mensijét, de utána megint nem jött meg neki hónapokig. Ez így ment elég sokáig. Végül orvost váltott, aki végre foglalkozott is vele. A gyanú endometriózis. Megműtötték, de a biopszia ezt nem igazolta. Akkor pco lehet. Végül addig nem hagyták a témát, míg újra megműtötték és kiderült, tényleg endometriózis. Viszont addigra annyira elhatalmasodott, hogy ki kellett venni az egyik petefészkét. MAjd a protokoll szerinti kezelés, fél évre leállították a ciklusát. Közben kiderült, a lány húga terhes lett és vállalják a babát. A kezelés után a doki egyből lombikot javasolt, minek kínozza a párt inszeminációval? Bejelentkeztek a Kaáliba, tavaly júliusra kaptak időpontot. Viszont nem tudtak elmenni, mert spontán terhes lett a lány. Amikor találkoztunk, már a 16. hétben járt.

Mennyi esélyük volt rá endometriózissal és egy petefészekkel?

2. sikertörténet

Első baba után egy évvel a pár eldöntötte, jöhet a kistesó. De nem jött össze 1 évig. A lány járkál a nődokihoz, aki az egyik alkalommal lát petezsákot, de 99%ra mondja, hogy ez a baba nem marad meg, megállt a fejlődésben. A baba nem maradt meg. Majd a lánynak nagyon hosszú ciklusai lettek. A diagnózis pco. Diéta, mozgás és gyógyszer, a lány leadott 27kgot, de a várt fogantatás elmaradt. A nőgyógyász csináltat petevezeték átfújást, majd inszeminációt javasolt. A pár inkább vár fél évet, hátha összejön spontán. Nem sikerült a fél évben, így sorban mentek az inszeminációkra, amik nem sikerültek. Majd besokallnak és a lány megbeszéli az orvosával, hogy laparoszkópos műtétet csinálnak, mert nincs semmilyen oka annak, hogy nem sikerültek az inszemek. A pár elutazott 2 hétre, majd amikor a lánynak mennie kéne a laparoszkópos műtétre, kiderült, hogy babát vár.

Nos, ez utóbbi az én/mi történetünk. Már a 15. hétben járok :)

2012. febr. 8. 21:29
 13/25 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Nagyszerű történetek. Remélem a kérdezőnek is erőt ad hogy tovább tudjon küzdeni.

Én sem értem hogy miért nem lehet egyből lombik? Miért nem beszéled meg a dokival hogy csináltok egy inszemet, és utánna lombik jöhet. Felénk így megy. 1 vagy 2 inszem és jöhet is a lombik.

Én is PCO-s vagyok, cukros is, és nincs csak egy pajzsmirigyem, mert 10 éve pajzsmirigyrák miatt kivették az egyiket.

Ne add fel, nincs lehetetlen, csak akarni kell.

Üdv.: R

2012. febr. 9. 06:44
 14/25 anonim ***** válasza:

Jaj, még valami.

PCO-ra tünet nem mindig van, mert nekem a ciklusom mindig pontosan jött meg, nem volt vele gond. Nem vagyok elhizva sem, 45 kg vagyok. Talán annyi hogy amig nem kaptam rá gyógyszert voltak pattanásaim, de visszagondolva, nem gondoltam hogy a pattanás tünet lehet. Szóval endokrinológushoz ha elmész, megmondod neki hogy nem jön a baba, és ö tudja mit kell csinálni.

Üdv.: R

2012. febr. 9. 06:54
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a bíztatást.Nekem a nőgyógyászom endokrinológus is egyben .Amikor ráklérdeztem a dolgokra,azt mondta,hogy nincs bajom.Mivel pajzsmirigy rendben,hormonok rendben,szabályos ciklus,van peteérés meg satöbbi.Ő nagyon alapos pedig.Egyébként a Forgácsba járok.Elmondtam a Forgács doktornak a gondjaimat (ráadásul cimborája a nőgyógyásznak)és inszemet javasolt.egyébként a lombiknál a hormonkezelés durvább,mint az inszemnél,nem?nekünk is az lenne a legjobb,ha spontán összejönne..
2012. febr. 9. 07:54
 16/25 A kérdező kommentje:
Ja,és nagyon gratulálok neked,kedves "sikertörténetes".én tudom,hogy csodák vannak,csak néha történhetnének velem is.
2012. febr. 9. 07:56
 17/25 anonim ***** válasza:
Kedve Kérdező!Mi 2,5 éve szeretnénk babát,nálam minden rendben,páromnak rossz a spermaképe.Tapolcára járunk,1 hete volt a 2.inszeminációm.Jó lenne,ha most sikerülne!Sajnálom,ami Veled történt,de nem szabad feladni...SOK SIKERT!!
2012. febr. 9. 11:16
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért nem lehet egy terheléses inzulin vizsgálatot is csináltatnia az orvosodnak, kérdező? Neki nem tartana semmiből és legalább te is megnyugodnál, hogy minden rendben.

Intézete válogatja, hogy mennyi az eltérés az inszem és a lombik között. Nekem az inszemnél volt rendes hormoninjekciós kezelés, mint lombik esetén. Csak úgy tudom, lombiknál nagyobb dózisokat adnak és gyakrabban csinálnak uh-ot.

Nekem az első fiam úgy jött össze, hogy nem tudtam a pcoról. Még 19 éves koromban, életem első uh-ján látta a doki a cisztákat, csak nem szólt róla.(Évekkel később megtaláltam a papírt, akkor már tudtam, mit jelent a pco.) Így éltem évekig és így vállaltam gyermeket. Gyorsan összejött, de a terhesség nagyon nehéz volt. Ma már tudom, milyen kockázatos volt babát vállalni úgy, hogy nem volt kezelve a pcom. Mindig rendesen, kb 30 napra jött meg, csak a súlyommal küszködtem. Viszont ha fogyóztam, sikerült lefogynom. Ezzel sem volt bajom. Én sem voltam az a tipikus pcos.

a sikertörténetes lány

2012. febr. 9. 11:59
 19/25 A kérdező kommentje:
a terheléses cukrot mondtam neki,de azt válaszolta,hogy annak,hogy valakinek van IR-je,annak sok tünete van,de nálam egyik sincs.mindegy,valamennyire most nyugodt vagyok.megpróbálok pozitivan gondolkodni.
2012. febr. 9. 12:16
 20/25 A kérdező kommentje:
de nekem nem sok apró cisztám volt,csak 1.
2012. febr. 9. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!