Petefészek ciszta műtét után mennyi ideig érdemes várni a babavállalással?
Szia!
PCOS-s vagy?
Mert akkor nem kéne vármi semmit, mert a ciszták visszajönnek, ha nem kezelik az alapbetegséget. :-(
Addig kéne gyorsan megbabásodni, mielőtt újra kialakulnak a ciszták.
Szia!
Egyszer-egyszer egészséges nőknél is előfordulhat ciszta. Számtalan oka lehet, hogy nem tudott a tüsző megrepedni. Bár idővel általában magától kifakad és elmúlik, ha panaszt okoz, megműtik. Ha többször is előfordul, akkor azért érdemes PCOS-ra vizsgálódni, sajnos nem minden orvos követi a tudomány fejlődését. :-( a PCOS nem hirtelen alakul ki, hanem lassan. Elsőre nekem sem gondoltak semmi ilyesmire, mert rendszeres volt a ciklusom, és elvileg az alap hormonvizsgálaton nem volt erre utaló jel. én azon szerencsések közé tartozom, akinek időben észrevették az IR-t, kapok rá kezelést, diétázom, így cisztáim nincsenek. De sajnos ez nem elég a babásodáshoz, az inzulinnak is rendben kell lenni. én azt javaslom mindenkinek, akinek már egyszer volt cisztája, hogy nézesse meg az inzulinját, ne várja meg, amíg kialakul a PCOS. Csak egy vérvétel az egész, és inkább egy fölösleges vérvétel, mint a műtét később, és a hónapokig tartó idegeskedés.
Elvileg igen, de nem biztos. Nem tudom, hogy valójában mennyit látnak ilyenkor. De találtam egy érdekes cikket :
Érdemes elolvasni mindenkinek, akinek ilyen műtétet javasolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!