Eltudná valaki ezt nekem magyarázni?
"nehezebb teherbe esni ha valaki túlsúlyos"
Ezt ne vedd ténymegállapításnak.
A barátnőm 45-47, jobb napokon akár 50 kiló is. 4-szer vetélt el, mire kiderült, hogy inzulin rezisztens, ennek már egy éve, most fogadott örökbe egy babát.
Én 74-88-74 kilóval estem teherbe, gyakorlatilag a 3 terhességből kettőnél védekezés mellett/ellenére.
ez baromsag. en 85 es 84 kilo voltam a ket teherbeesessemmel (tulsulyos a skala szerint, nem sulyosan elhizott), es az egyik 3 honap alatt, a masik meg rogton az elso honapban osszejott, ugy, hogy PCO-m is van
az orvosi allaspont szerint 20% BMI alatt, és 40%os BMI fölött nehéz teherbe esni.. (egyik esetben sem lehetetlen, csak nehezebb)
egyebkent gondolj arra, hogy rendszeres menstruacioja/peteérése nincs a nagyon sovany, es a nagyon kover noknek, anelkul meg nagyon nehez teherbe esni :) es ez még csak az egyik ok..
(en 3 masik not ismerek az en "sulykategoriamban", az egyiknek évi 3x van menzesze, a masik kettonek meg nincs, max egyszer. nem csoda, hogy kilátás sincs a babára (nem is akarnak). a csoportban (hastancoltam), az átlagos csajok kozul parnak, meg nehany sovanyabbnak szinten ilyen gyakorisagu volt a mensije (évi 3-4-5).. hat nekik sincs tobb eselyuk)..
egyebkent a nők kb harmadat erinto betegsegem van (PCO), policisztas ovarium szindróma, kezelhető (bar sok orvos csak tunetmentesit), de nem gyogyitható. ez a betegseg egyik mellekhatasa a sulygyarapodas (a kapcsolodo inzulinrezisztencia miatt), de nagyon sok nonel csak akkor veszik eszre, amikor babat akarnak, mert nem mindig "járnak" vele a plussz kilók, sőt, előfordulhat, hogy meg rendes menstruacio is van (nekem csak plussz kilok voltak, es percre megjovo 32 napos mensim).. vegigjartam az osszes korhazat, mire olyan orvost talaltam, aki nem lakroszkopiat meg fogamzasgatlot javasolt, es gyogyszer mellett csodak csodaja elkezdett hatni a mozgas es a fogyokura, 40 kilot fogytam (gyerek utan sajnos az osszes visszajott, aztan osszeszedtem magam, egy ev alatt megint leadtam, most a terhesseg alatt, hogy nem szedek gyogyszert, meg nem mozgok, meg eleg vacakul viselem a terhesseget, megint visszajott 35, de minden kilo megeri a gyerekert, tudom, hogy elhatarozassal es akarattal le fogom adni)
szoval legtobbszor (hogy a kerdesedre is valaszoljak), NEM, nem a zsír miatt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!