Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hormon vizsgalat jo, mi...

A hormon vizsgalat jo, mi lehet akkor a baj?

Figyelt kérdés

Tavaly marciusban volt egy vetelesem 7 hetesen,elsore osszejott amint megbeszeltuk hogy nincs akadalya a babanak(addig sem vedekeztunk 4 even at...).

Azota teljesen felborult a ciklusom..40-70 nap kozott jon meg(egyszer volt egy 28 napos ciklusom,meg szeptemberben,akkor erezheto volt a peteeres is,kinyilt a mehszaj es megjelent a jol ismert nyalka nagy mennyisegben,es pont akkor tavol voltunk egymastol...).Szoval 3 ciklus ota mar figyelem a homet is rogton eberedes utan,ovulacios tesztet is szoktam alakalmazni,es pozitiv is szokott lenni,de ra ugy 10-20napra emelkedik meg a homersekletem..Tojasfeherjes nyakom az nincs.Igy is felmehet a ho ha nincs ovulacio? Nyaron voltam otthon (mert kulfoldon elek) voltam dokinal,vervizsgalaton voltam,minden rendeben volt..Az orvos megnezett UH-n is es nem talalt elvaltozast,de a ciklusaim hossza miatt azt mondta hogy PCOS gyanus vagyok..Most multheten voltam vervizsgalaton ujra es ma jott meg az eredmeny miszerint minden rendeben van(most hormonokat is neztek!!)..Nem tudtam viszont az orvosommal beszelni,csak a recepcion mondtak azt hogy minden normal tartomanyban van,es azt mondtak hogy majd holnap hiv az orvos hogy megbeszeljunk egy kovekezo idopontot..Miert kell huzzni a dolgokat?:( Teljesen magamalatt vagyok emiatt most..Mit csinaljak?Mi lehet a baj?:(

2012. jan. 30. 16:03
1 2
 11/15 Manka68 ***** válasza:
Lemaradt : pont itt írta valaki, hogy a kecskeruta tea hatásos lehet a PCOS-ra, hatóanyaga ugyanaz, mint a metforminnak. Bár én nem vagyok a teák híve, mert nem lehet pontosan személyre szabottan adagolni, mint a gyógyszert (egy-egy adag teának is más-más lehet a hatóanyagtartalma), de a semminél jobb, ha nem találsz dokit. De a mozgást és diétát nem helyettesíti!
2012. febr. 3. 18:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia Manka! Bocs az off miatt, de szerinted mennyi idő kell, hogy a merkforminnal rendeződjön a ciklus?

Egy hónapja kaptam, nekem is nagyon magas az inzulinom, és a két órás is magas. Ja, és mensi előtt több napos pecsételésem van.:( a 21. napi progim 11.

Mikor jön ez helyre a merkkel??:(:(:(

2012. febr. 4. 06:17
 13/15 Manka68 ***** válasza:
Mindenkinél más. Nekem mondjuk a ciklusom mindig rendben volt ezért mi kimondottan az inzulin szint normalizálását céloztuk meg rögtön. Attól is függ, hogy neked mikorra randeződik, hogy mennyire rossz az inzulinod, és hogy tartod-e a diétát, és a mozgást. És persze attól is, hogy milyen adagban szeded a gyógyszert. Hallottam olyanról, akinek a gyógyszer elkezdése után már a következő hónapban rendeződött, és összejött a baba, és olyanról is, akinek még egy év múlva sem. Nekem fél évente ellenőrzik az inzulinomat, ezért úgy gondolom, hogy a gyógyszer ennyi idő után fejti ki teljesen a hatását, ekkorra áll be a lehető legjobbra azzal az adaggal. Ha a fél éves kontrollon nincs megfelelő javulás, akkor változtatnak rajta.
2012. febr. 5. 06:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valszokat!:) Szoval fogom mondani a terheleses vizsgalatokat a dokinak..Hogy azt is nezzek meg..:)Amugy kb 5kg tulsulyom van..:( De probalok mozogni minden nap es mar egy eve hogy dietazom!(vagy inkabb ugymondanam hogy keves cukor es csak barna,kenyeret nem eszek,es husok kozul is csak csirke,tesztat se szoktam,es sok zoldseget..).Szoval igyekszem..:)
2012. febr. 5. 13:39
 15/15 Manka68 ***** válasza:

Az jó, ha diétázol. :-) Viszont ezügyben beszélj szakemberrel, mert lehet, hogy hatásosabban is tudnád csinálni. Pl : a barnacukor is ugyanúgy megemeli a vércukorszintet, mint a fehér. Sajnos nincs különbség. :-(

Szerintem nézz meg pár cukorbetegeknek szánt mintaétrendet, és abból kiindulva állítsd össze a saját diétádat. :-)

2012. febr. 6. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!