Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hormon vizsgalat jo, mi...

A hormon vizsgalat jo, mi lehet akkor a baj?

Figyelt kérdés

Tavaly marciusban volt egy vetelesem 7 hetesen,elsore osszejott amint megbeszeltuk hogy nincs akadalya a babanak(addig sem vedekeztunk 4 even at...).

Azota teljesen felborult a ciklusom..40-70 nap kozott jon meg(egyszer volt egy 28 napos ciklusom,meg szeptemberben,akkor erezheto volt a peteeres is,kinyilt a mehszaj es megjelent a jol ismert nyalka nagy mennyisegben,es pont akkor tavol voltunk egymastol...).Szoval 3 ciklus ota mar figyelem a homet is rogton eberedes utan,ovulacios tesztet is szoktam alakalmazni,es pozitiv is szokott lenni,de ra ugy 10-20napra emelkedik meg a homersekletem..Tojasfeherjes nyakom az nincs.Igy is felmehet a ho ha nincs ovulacio? Nyaron voltam otthon (mert kulfoldon elek) voltam dokinal,vervizsgalaton voltam,minden rendeben volt..Az orvos megnezett UH-n is es nem talalt elvaltozast,de a ciklusaim hossza miatt azt mondta hogy PCOS gyanus vagyok..Most multheten voltam vervizsgalaton ujra es ma jott meg az eredmeny miszerint minden rendeben van(most hormonokat is neztek!!)..Nem tudtam viszont az orvosommal beszelni,csak a recepcion mondtak azt hogy minden normal tartomanyban van,es azt mondtak hogy majd holnap hiv az orvos hogy megbeszeljunk egy kovekezo idopontot..Miert kell huzzni a dolgokat?:( Teljesen magamalatt vagyok emiatt most..Mit csinaljak?Mi lehet a baj?:(

2012. jan. 30. 16:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Megmondanád az LH, FSH, és a TSH értékét?
2012. jan. 30. 16:46
 2/15 anonim ***** válasza:
Ja, és mutatnál egy görbét?:)
2012. jan. 30. 16:46
 3/15 A kérdező kommentje:

Holnap kapok idopontot es utana amint talalkozom az orvossal,megkapom a konkret szamokat!Es mindenkeppen leirom oket..Es ez a mostani gorbem: [link]

Az elozoek: [link] , [link]

2012. jan. 30. 19:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Meg nem adtak oda...-.- Azt mondtak 2 heten belul kapok idopontot UH-ra...De csak annyit mondtak hogy minden normalis a vervetel erdemenyekbol.
2012. jan. 31. 15:00
 5/15 anonim ***** válasza:

szerintem nem jók a görbéid :(

ahhoz nem értek, hogy mi lehet a baj, de sajnos nem így kéne kinéznie. hatalmasakat ugrál a hőd egyik napról a másikra, nincs egyértelmű hőemelkedés a ciklus 2. felében. nincs is 2.fele a ciklusodnak.

sajnos, még nekünk sincs babánk, és nálam sem találtak semmit. minden rendben.

az, hogy normál tartományban van, még nem biztos, hogy jó! az egymáshoz való viszonyuk is fontos! pl. LH-FSH arány

majd írd le az eredményeidet!!

2012. febr. 1. 19:43
 6/15 anonim ***** válasza:

szia.

Középidőben nekem sincsen a korábbi mennyiségű nyákom szülés óta.Ez nem feltétlenül baj.Sokaknak van így.

Ha nőgyógyászatilag ok vagy én elmennék egy helyedbe endokrinológushoz,mert ő talán a hormonokkal kapcsolatban is többet tudna segíteni.

Addig is én a helyedbe szednék barátcserje kapszulát (peteérés serkentő,ciklusbeállító) illetve cickafarkfű-palástfű tea kombinációt ihatnád.

2012. febr. 2. 08:14
 7/15 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos hogy megkeress egy endokrinológust. Mert lehet hogy normál tartományban vannak a hormonok, de az nem biztos hogy elég. Kéne csináltatni egy cukorterheléses vizsgálatot, mert ha magas az inzulin, nem fog sikerülni a baba. Nálam is ez a probléma, már 3 éve próbálkoztunk.:(

Most derült ki. 3 hónapig merkformint kell szednem.

Aztán a másik a pajzsmirígy, Tsh, ft4 vizsgálatot kéne kérni, hogy rendben van-e.

2012. febr. 2. 08:20
 8/15 A kérdező kommentje:

Baratcserje golyocskakat szedtem eddig(reggel es este 5-5) nem regen hagytam abba,gondoltam varok vele es ujra kezdem..

Mivel kulfoldon elek itt nincs olyan hogy endokrinologus..:(

De a vervizsgalatot direkt hormonokra,Tshra es hasonlokra neztek.Csak tudjak hogy normalis e vagy nem(remelem).Ja es a cukromat is neztek(az is rendben van).Otthon meg azt is neztek nyaron.En is azt gondoltam eloszor hogy cukorbeteg vagyok(mert apukam az),de ugy tunik nem..

Remelem meg fogom kapni az eredmenyeimet.Most kinyomtattam a gorbeimet es ha vegre megint kapok idopontot az orvosomtol akkor az orra ala dugom,mert azok sajnos tenyleg nem jok,ezt en is tudom..:(

Lehetseges hogy el vannak zarodva a petevezetoim?Akkor mi a teendo?

Ja es nyakom az nekem mindig volt,meg a szeptember eleji egyetlen normal ciklusomban is!Ez lehet hogy valtozik honaprol honapra?

2012. febr. 2. 13:04
 9/15 anonim ***** válasza:
De a cukor vizsgálat nem sima ám!!! Mert az nekem is jó, hanem a terheléses, az azt jelenti, éhgyomorra vesznek egyszer vért, utána megiszod a szőlőcukrot, 200gr.-ot, majd egy óra múlva megint, aztán két óra múlva. Óránként vért vesznek, csak az mutatja ki jó-e az inzulinod.
2012. febr. 2. 14:42
 10/15 Manka68 ***** válasza:

Szia!

És nem elég a terheléses cukor, inzulint is nézni kell! Szintén terhelésest. Nekem az éhomi cukrom mindig jó, a terhelésesnél régebben hol jó volt még, hol már kicsit mags. Az inzulinom viszont mindig az egekben. :-( És ez már elég ahhoz, hogy gondot okozzon. :-(

Valójában ez az oka a PCOS-nak. Ha nem tudsz normális kivizsgálásra eljutni, akkor próbáld meg a cukorbeteg diétát (ha nem vagy túlsúlyos, akkor egy kicsit több szénhidrátot lehet enni, de nem egyszerre!), és rendszeres mozgást! Ezek nagyon fontosak, ugyanannyira, mint a gyógyszeres kezelés. Lehet, hogy már önmagában ez a kettő rendezi a ciklusodat.

2012. febr. 3. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!