Ez is igaz,mert teljesen máshogy bántak velem,mint a mellettem fekvő 15 éves terhes kislánnyal.
Erre tényleg készülj fel...
De talán ha megtudják az okot más lesz.
2012. jan. 26. 12:34
12/30 anonim válasza:
Csak gondolkozz el rajta, hogy esetleg megszülheted, és akár nyílt örökbeadással gondoskodhatsz róla. Ez esetleg nagyon fájdalmas, de így felfoghatatlan segítséget és boldogságot adsz három embernek is (a gyerekednek és az örökbe fogadóknak). Szerintem így lelkileg sokkal könnyebb lenne, még akkor is, ha ez szembeszállást jelent a környezeteddel, szüleiddel... Kérj segítséget! Hallgass a szívedre! Egész életedre szóló döntés előtt állsz, mert elfelejteni a gyereked, nem fogod sehogyan sem.
2012. jan. 26. 12:34
13/30 anonim válasza:
Nekem nem volt részem ilyen dologban, viszont ismerek olyat aki ugyanezt átélte. Ahogy előttem is írták, a lelki fájdalom sokkal nagyobb mint a testi! Még ha nem is szerelemből fogant a kicsi, hanem valami erőszakból kifolyólag, én inkább örökbe adnám. Nem mondom hogy tartsd meg. Egy gyermeket felnevelni felelősség, ami 14 évesen még nem hiszem hogy van. Ráadásul neked az élet még csak most kezdődik el igazán! Jól mondta itt valaki, a nyílt örökbe adás ma már elfogadott dolog. Boldog lehetnél, mert lenne aki tisztességesen felneveli a gyermeked, és neki se lenne mindegy! Más kérdés hogy a családod mit reagál az esetre... A kórházi dolgozók olyanok amilyenek. Sajnos nem ismerhetjük egymás múltját, nem kellene rögtön ítélkezni! Te döntöd el. Halgass a szívedre! Sok erőt és kitartást kívánok neked!
2012. jan. 26. 16:06
14/30 anonim válasza:
Nekem elhalt terhesség miatt volt ilyen műtétem, technikailag ugyanaz mint az abortusz.
Ami fizikailag fájdalmas lehet, az a tágító pálcika (laminária), amit előző este, vagy néhány órával a műtét előtt helyeznek fel a méhszájba. Nekem ez eléggé fájt, de szerencsére nem tartott sokáig. Én eléggé görcsöltem a tágulás alatt is, ez olyasmi mint a menstruációs fájdalom, csak erősebb. A műtét után simán ébredtem, és fájdalmam se nagyon volt, csak enyhébb görcsök.
Ha a laminárián túl vagy, akkor a nehezén túl vagy fizikailag.
2012. jan. 26. 22:49
15/30 anonim válasza:
ha 14évesen vagy terhes akkor büszke lehetsz magadra a helyedben elbujnék a világ elől szégyenemben nem még kérdezni merek ilyet!!csináltattad vállald angyalom
2012. jan. 27. 10:20
16/30 anonim válasza:
Fizikailag nem fáj, altatásban végzik ,15-20 perces a műtét. Utána vérezgetsz egy darabig, kapsz fájdalomcsillapítót, de egy menstruációs görcshöz tudnám hasonlítani a fájdalom mértékét. Lelkileg engem nagyon megviselt. Közvetlenül utána is rossz volt, de ahogy telt az idő egyre rosszabb lett. Az évfordulók a legnehezebbek. Ha úgy éreznéd nem tudod feldolgozni ne fél segítséget kérni, szakembertől, vagy valakitől, akiben megbízol. Ez nem lesz egy könnyű menet. Viszont ami nagyon fontos szerintem, hogy ha már így történt és te ezt a döntést hoztad meg, akkor tanulj belőle. 14 évesen nem kell szexelni, annyira nem hiszem, hogy jó a fiú, hogy ezt a kockázatot megérné. Ráadásul téged fognak műteni nem őt. Vigyázz magadra nagyon! (Szülői beleegyező nyilatkozat kell 18 év alatt)
2012. jan. 27. 10:31
17/30 anonim válasza:
A baba a Tiéd! Ha megszülőd egy ember lesz, olyan mi Te, vagy bármelyikünk. Ha nem akarod elvetetni, erre Téged senki nem kényszeríthet. Ha örökbe adod, boldog élete lesz.
Ne törődj vele, ki mit gondol rólad, mert ez nem számít semmit. Szüleid tudják? Milyen a kapcsolatod velük? Bár még gyerek vagy Te is, most nagy felelősséggel kell döntened. Abortusz esetén egész életedben számolni fogod a szülinapjait. Nem könnyű ám azt feldolgozni. Sok erőt kívánok Neked!
2012. jan. 27. 11:23
18/30 anonim válasza:
Kedves Utolsó! Az a helyzet, mivel még kiskorú, igenis a szülei kényszeríthetik rá, hogy elvetesse. Nem csak a kérdezőn múlik, hogy meg tudja-e tartani.
2012. jan. 27. 11:39
19/30 anonim válasza:
Nem ez nem igaz. Nem kényszeríthetik.
2012. jan. 27. 12:32
20/30 anonim válasza:
Jogilag az minősül cselekvőképtelennek, aki nem töltötte be a 14 évet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!