Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van valaki, aki spirál mellett...

Van valaki, aki spirál mellett esett teherbe?

Figyelt kérdés

Mi lett a babával? Hogy szedték le a spirált? Fájt? Műtét volt? Minden érdekel!

Köszi a választ!

2012. jan. 19. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Anyukam anno igen.De nem tartotta meg a babat.Mar meg voltunk a batyammal :-(
2012. jan. 19. 09:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Szó szerint ugyanaz, mint az első válaszolónál... még a szmájli is egyezik :-(
2012. jan. 19. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2 ismerősöm is.Az egyik 42 évesen ikrekkel és megtartotta őket ma már 3 évesek.A spirál végig fent volt mert késő vette észre.A másik egy kislánnyal ő lassan 1 éves.Neki hamar leszedték,mert észrevette,hogy terhes.

Nekem is spirálom van és mikor késik akkor inkább veszek tesztet.

2012. jan. 19. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Anyósom a 80-as évek elején járt így, akkor még kötelező abortusz volt. Ő legalábbis így mesélte.

Anyukám a húgommal így lett terhes (80-as évek vége). Simán levették a spirált, gondtalan terhesség, szép gyerek :)

Én 2009-ben jártam így. Nagyon feszült, ideges voltam, a szoptatott babám leválasztotta magát egyik napról a másikra. Anyukám megkérdezte: nem vagy te terhes? Eszembe se jutott volna tesztelni, szoptattam, hébe-hóba menstruáltam, plusz a spirál. Még mosolyogtam is anyukámon, persze, kétszer egy családban (akkor még nem tudtam anyósomról). Másnap pozitívat teszteltem. Rohantam a dokihoz, hogy ilyenkor mi van? Mentünk uh-ra, de annyira fiatal volt még a terhesség, hogy nem lehetett látni. Pokoli két hét következett, ugyanis az alternatívák:

- rossz helyen van a baba és a spirál, esetleg összenőttek: abortusz

- jó helyen vannak egymáshoz képest, ha lehet leszedik a spirált.

- jó helyen vannak egymáshoz képest, de nem tudják levenni a spirált: ekkor kétesélyes a dolog. Optimális esetben bent hagyják szülésig és akkor a gyerekkel együtt "megszülöd", ha nincs mázlid, akkor elmozdul a spirál és kárt tesz a berendezésben. Ezért ha lehet, leszedik, ha nem lehet, akkor fokozott uh a terhesség alatt.

Nekem a második volt: a baba a lehető legtávolabb tapadt meg a spirálhoz képest, de a spirál mögött, így simán le tudták szedni a rendelőben. Picit kellemetlen volt, picit görcsöltem utána, picit véreztem, de minden rendben volt. Hozzáteszem, nekem jó helyen volt a spirálom. Barátnőm ugyan nem lett terhes a spirál mellett, de neki elmozdult, csak műtétileg tudták eltávolítani, mert elkezdett beékelődni a méhfalba.

2012. jan. 19. 11:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Gratulálok a babáidhoz. Megszületett már a másdik is? A terhességet nem befolyásolta? Pl. fokozott figyelem a terhesség alatt?
2012. jan. 19. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon csúnya lenne, ha 2009 óta nem született volna meg ;) Igen, ő most két éves, már a harmadik csemetét várjuk (ő a naptárt nem ismeri...).

Simán levették a spirált, amit egyébként annyira jó helyen volt, hogy az asszisztens szedett le, nem is a doki. A levétel után pár hétig fokozott figyelmet kaptam, de mivel semmi gond nem volt, így utána már a rendes protokoll szerint jártam a dokihoz.

2012. jan. 19. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!