Spirál (Milena) mellett ha teherbe esik vki, akkor le tudják venni úgy, hogy a terhesség megmaradjon?
Van vkinek ilyen jellegű tapasztalata, mármint hogy méhen belüli fog.gátló eszköz mellett lett terhes?
Mi van ilyenkor?? Nőgyógyász függő, hogy mennyire "ügyes", ha leveszi, és megmarad a baba? Vagy ilyenkor el kell vetetni...??
Az attól függ, hogy hol van a spirál és hol a baba.
Anno anyósomomnak ezért kellett megszakítania a terhességét, mert kapcsolatban volt a spirál a babával.
Anyukámnak és nekem is simán le tudták venni. Nekem a spirál nem mozdult el, tök jó helyen volt, a bébim a lehető legtávolabb tapadt meg, így nekem az asszisztens vette le a spirálomat.
A barátnőmnek szintén hormonos spirálja volt, neki nagyon sok gondot okozott, állandó méhgyulladás, görcsölés, neki nem is tudták simán levenni, csak altatásban tudták leoperálni. Automatikusan méhtisztítást csináltak, csak a szövettani leletből derült ki, hogy volt egy elhalt terhessége.
A kislányom a "tuti" fog. gátló tabletta mellett lett ..... most meg ez ... bár (még) nem biztos ....
na és akkor ezek után mivel védekezz??????....
Mi most gumival védekezünk (szigorúan latexmentes, mert arra nem vagyok allergiás) + a termékeny napokon önmegtartóztatás van :) Már csak pár hónapig, utána jöhet a Hármaska. Utána erősen gondolkozunk valamelyikünk sterilizálásán (Bár ott sem mindegyik 100%-os...)
Azért valakinek bejön a spirál, csak úgy látszik az én környezetemben a spirálosoknak ezt dobta a gép. De, mint tudjuk, ez nem reprezentatív felmérés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!