40 évesen vállalnátok gyereket?
Simán vállalnám. :)
Én még "csak" 34 vagyok, most van pocakban a harmadik, de a férjem 44, mégsem érzi öregnek magát. Sőt, ha minden jól alakul, még pár év múlva valószínűleg rászánjuk magunkat a 4., vagy akár majd az 5. babára is.
Szurkolok!
Anyukam 42 eves, es 12 hetes kismama,nagyon varom a kistesomat :-)
21/L
Én 40 évesen szültem a 3. babát, ő már a második házasságból lett, ezért is szerettük volna annyira mindketten a férjemmel. A másik két lány már kamasz, a kicsi most lesz 2 éves.
Bizony a férjem is többször feladta már, szerintem a férfiak nem tudják olyan könnyen megemészteni a kudarcot, úgy gondolják, hogy a férfiasságukon esik csorba.
Sajnos neki az előző házasságából sem lett gyerek, hiába próbálkoztak évekig.
1 év próbálkozás után elmentünk spermavizsgálatra, majd visszérműtéten esett át, vitamint, ezüstkolloidot szedett, tulajdonképpen mindent megtettünk azért, hogy sikerüljön a baba spontán módon, de valamiért mégsem jött.
Végül elmentünk inszeminációra és elsőre sikerült:)
Azt gondolom, ha így nem lett volna egyből baba, akkor elég nehezen tudtam volna a folytatásra, mondjuk a lombikra rábeszélni, de biztos vagyok benne, hogy addig győzködtem volna, míg tovább nem csináljuk.
Most, hogy már itt van neki is az ő kicsi lánya, tudom, hogy nem lett volna szabad megállnom csak azért, mert kudarcokkal kezdődött, vagy mert én már 40 éves, ő pedig 45 éves volt.
Én a helyedben biztos, hogy addig küzdenék, míg meg nem születik a második babám, majd a férjed is belátja, hogy előtte valami még hiányzott az életéből:)
Kedves Utolsó Válaszoló! Nagyon örülök neked, hogy nem adtad fel, és hogy elsőre sikerült az inszem. Szerintem is örülne a férjem, ha megszületne a baba (főleg ha kislány lenne :-)), csak most még fél az új helyzettől. A kisfiunk elég sokat sírt, éjszakákon át, ezt nem akarja hogy megismétlődjön. Akkor még kis lakásban laktunk, nem tudott másik szobába aludni, együtt aludtunk mind a hárman. Azóta már nagyobb lakásunk van, nyugodtabban tudna aludni hasonló helyzetben. De nincs két egyforma gyerek.
És gratulálok a 21 éves lány anyukájának a kistesóhoz!
Az én anyukám 41 volt amikor várandós lett a húgommal, az apám pedig 55. Nagyon boldogok vele
Tudnék még extrém példát mondani, (pl. az anya 42 volt, az apa 63 és természetes úton fogant a gyerek) , a ti esetetek nagyon jó, miért ne vállalnátok be? Szerintem egyáltalán nem vagytok öregek. Az persze szomorú, ha a férjed nem akarja, de szerintem nincs igaza, nem kell aggódni, sok örömötök lesz a piciben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!