Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 40 évesen vállalnátok gyereket?

40 évesen vállalnátok gyereket?

Figyelt kérdés
Van egy majdnem 8 éves kisfiam, de már több mint 4 éve nem esek teherbe a másodikkal. Három inszemináción is voltam az elmúlt években, de sikertelenül. A férjem azt mondja ő már nem akarja, már elment nagyon az idő, "öregek" vagyunk hozzá. (Ő is 40 éves) Én nagyon szeretnék még egy gyereket, de az ő negatítv hozzáállása néha elbizonytalanít.
2012. jan. 15. 16:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Simán vállalnám. :)

Én még "csak" 34 vagyok, most van pocakban a harmadik, de a férjem 44, mégsem érzi öregnek magát. Sőt, ha minden jól alakul, még pár év múlva valószínűleg rászánjuk magunkat a 4., vagy akár majd az 5. babára is.

Szurkolok!

2012. jan. 15. 17:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Most azt mondom nem, de ki tudja ha úgy hozná az élet, nem-e mondanék mást. Nagymamám is 40 évesen szülte a 3. gyerekét, bár ő véletlen volt, de nagyon örültek neki. Apukám pedig a te párodnál is idősebb volt mikor én születtem és hála Istennek, még most is nagyon jól van, és fiatalos. Szóval ha nagyon szeretnéd akkor igen.
2012. jan. 15. 18:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Lányok! Én nem szégyenlem, most vagyok 45 éves, és nagyon szeretnénk babàt,a pârom is ennyi. Az enyémeim már kirepültek, a páromnál az anyuka neveli.Igy ülünk mint 2 nyugdìjas.Ezt nem akarjuk...Ùj erőt,boldogságot adna az életűnknek....
2012. jan. 15. 18:38
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Anyukam 42 eves, es 12 hetes kismama,nagyon varom a kistesomat :-)

21/L

2012. jan. 15. 20:02
 15/21 anonim ***** válasza:
Én vagyok az egyetlen, aki már nem vállalná???
2012. jan. 15. 20:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 40 évesen szültem a 3. babát, ő már a második házasságból lett, ezért is szerettük volna annyira mindketten a férjemmel. A másik két lány már kamasz, a kicsi most lesz 2 éves.

Bizony a férjem is többször feladta már, szerintem a férfiak nem tudják olyan könnyen megemészteni a kudarcot, úgy gondolják, hogy a férfiasságukon esik csorba.

Sajnos neki az előző házasságából sem lett gyerek, hiába próbálkoztak évekig.

1 év próbálkozás után elmentünk spermavizsgálatra, majd visszérműtéten esett át, vitamint, ezüstkolloidot szedett, tulajdonképpen mindent megtettünk azért, hogy sikerüljön a baba spontán módon, de valamiért mégsem jött.

Végül elmentünk inszeminációra és elsőre sikerült:)

Azt gondolom, ha így nem lett volna egyből baba, akkor elég nehezen tudtam volna a folytatásra, mondjuk a lombikra rábeszélni, de biztos vagyok benne, hogy addig győzködtem volna, míg tovább nem csináljuk.

Most, hogy már itt van neki is az ő kicsi lánya, tudom, hogy nem lett volna szabad megállnom csak azért, mert kudarcokkal kezdődött, vagy mert én már 40 éves, ő pedig 45 éves volt.

Én a helyedben biztos, hogy addig küzdenék, míg meg nem születik a második babám, majd a férjed is belátja, hogy előtte valami még hiányzott az életéből:)

2012. jan. 15. 20:47
 17/21 A kérdező kommentje:
Lányok, nagyon köszönöm a bíztatást,és hogy ilyen sokan írtatok, erőt adtatok. Remélem holnap minden rendben lesz a petevezeték átjárhatósági vizsgálaton, aztán márciusban jöhet az (remélem utolsó) inszemináció. Aztán ha ez sem sikerü (de fog!) akkor is teherbe fogok esni. Úgy érzem vár rám még egy baba.
2012. jan. 15. 21:21
 18/21 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló! Nagyon örülök neked, hogy nem adtad fel, és hogy elsőre sikerült az inszem. Szerintem is örülne a férjem, ha megszületne a baba (főleg ha kislány lenne :-)), csak most még fél az új helyzettől. A kisfiunk elég sokat sírt, éjszakákon át, ezt nem akarja hogy megismétlődjön. Akkor még kis lakásban laktunk, nem tudott másik szobába aludni, együtt aludtunk mind a hárman. Azóta már nagyobb lakásunk van, nyugodtabban tudna aludni hasonló helyzetben. De nincs két egyforma gyerek.

És gratulálok a 21 éves lány anyukájának a kistesóhoz!

2012. jan. 15. 21:28
 19/21 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen köszönöm :)

21/L

2012. jan. 16. 19:43
 20/21 anonim válasza:

Az én anyukám 41 volt amikor várandós lett a húgommal, az apám pedig 55. Nagyon boldogok vele

Tudnék még extrém példát mondani, (pl. az anya 42 volt, az apa 63 és természetes úton fogant a gyerek) , a ti esetetek nagyon jó, miért ne vállalnátok be? Szerintem egyáltalán nem vagytok öregek. Az persze szomorú, ha a férjed nem akarja, de szerintem nincs igaza, nem kell aggódni, sok örömötök lesz a piciben :)

2012. febr. 1. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!