Laporoszkópiás műtét előtt állok. Mit kell (ene) tudnom róla?
Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 14:55
1/17 anonim válasza:
Persze attól függ, pontosan milyen műtét, de amit tudok azt szívesen leírom! első nap befekszel, este csinálnak egy alapos béltisztítást-hashajtó! Másnap műtét. 3 lukat csinálnak a hasadra, ebből az egyik a köldöködön át, a másik kettő mellette. ezen vezetik be a műszereket. Altatásban zajlik. utána fájhat picit a hasad, de az ilyen tipusú műtétekből gyorsan fellehet épülni. 3. nap meg mehetsz haza, ha minden rendben, 2 hát múlva varratszedés! Mire vagy pontosan kiváncsi?
2/17 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Igazából mindenre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban. A jobb oldali petevezetőm el van záródva ezért lesz a műtét!
2009. máj. 25. 15:05
3/17 anonim válasza:
Nekem "egynapos" műtét keretein belül csinálták. Reggel bementem és másnap reggel haza. Nekem az alhasamon volt a két vágás (+ a köldökömben). 10 nap múlva szedtek varratot. Az ébredés után eléggé fájt a hasam, de nem a vágások miatt, hanem, mert széndioxiddal felfújták, hogy több hely legyen és jobban hozzáférjenek, amihez kell és nagyon feszített még pár napig. Nekem nem volt beöntés, hashajtás. Előtte való nap, délután 6 után nem ehettem és éjféltől nem ihattam.
4/17 anonim válasza:
Szia! Én előző nap délelőtt mentem be. Kora délután keserű sót kellett inni, hogy kitisztuljak. Másnap reggel műtöttek. Nálam endometriózist diagnosztizáltak. Két kis apró vágást csináltak. Egyet köldöknél, a másikat lent, a bikinivonalnál. Az egyik bemetszésnél feltöltik gázzal a hasat, ezáltal jobban szétválnak a szervek, és jobban látják a dolgokat. A műtét nem vészes, délután már ehettem, és sétáltam, másnap meg már haza is mehettem. Ha pl. tüsszögtem, akkor éreztem fájdalmat. Ne félj, fel a fejjel! Remélem tudtam valamennyire segíteni.
5/17 anonim válasza:
Akkor pont a fentiekre számíthatsz Te is! Az hogy hány nap kell bent lenned, kórház függő, meg a műtét előtti protokol is. Valószínűleg kontrasztanyagot fognak a petevezetődőn átnyomni, hogy lássák hol a gubanc. ezt is érezni fogod utána, feszítő érzés! de ne aggódj egyébként, nem lesz annyira vészes, viszont nagyon hatékony eljárás a babóhoz! :)
6/17 A kérdező kommentje:
Azt még megírnátok nekem, hogy mennyi pénzt "illik " ilyen műtét után adni a dokinak ? Nem szeretnék "beégni!"!
2009. máj. 25. 15:22
7/17 anonim válasza:
Második vagyok. Velem közölte, hogy 50eFt, így ennyit adtam. B-(
8/17 A kérdező kommentje:
Nem sok ez egy kicsit? Ez magándoki volt?
2009. máj. 25. 15:27
9/17 anonim válasza:
Igen, magándoki. Most, hogy itt az 5hónapos kislányom, azt mondom megérte. Akkor persze én is sokalltam.
10/17 A kérdező kommentje:
Gondolom magándoki csinálta munkaidejében kórházban? ezért kért ennyit? Én 20-25000 ft-ra gondoltam. Nekem is magánorvosom van, de nála a szülésért sincs "tarifa". Persze elfogadja amit adsz neki, de én soha nem kérdeztem hogy mennyi ő meg nem mondja. A magánrendelőjében úgyis fizetek neki eleget.
2009. máj. 25. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!