Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ma megszavazták a 2 évet,...

Ma megszavazták a 2 évet, hallottátok?

Figyelt kérdés
Rádióban hallottam. Kivagyok akadva. Azt mondták akik 2010. április 30-ig szülnek azokra még nem érvényes. Tehát aki júl. közepe után esik teherbe, az már beleesik. Hát, én nagyon szeretnék előtte. Nem mindegy a pénz. Babát már tavaly óta szeretnénk.
2009. máj. 25. 13:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen osztom az előttem szóló véleményét. Én is bölcsis voltam, és a világon semmi bajom nem lett. Igaz , hogy nem a bölcsinek szülünk gyereket, de akkor ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy nem az óvódának meg iskolának szülünk!! Nem kell agyontutujgatni a gyereket, akinek háromévis koráig csak az anyja van. Nyugodtan be lehet adni már sokkal korábban, végül is délután érte lehet menni. Sokkal inkább a háttérrel van gond. ahogy előttem írták, bölcsi, szakemberek, munkahely stb...
2009. máj. 25. 14:17
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Támogatjátok vagy nem... A lényeg, hogy miért hozták a hirtelen döntést?!

Hogy miért pont ehhez kellett hozzányúlni és nem a sok SUMÁK és piszkos dologhoz, ami az orrunk előtt folyik!!!

2009. máj. 25. 14:18
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

És a férfiak? Apák vagy képviselők... Ők ebből mit éreznek meg?

Ki hozta a döntést? Férfi?

Hát igen. Ők mit is adnak ehhez az egészhez??????

Gondoljatok csak bele!

2009. máj. 25. 14:21
 14/23 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem aki megengedheti magának, hogy gyesre menjen és így három évig otthon legyen a gyermekével az elég jól áll anyagilag. Aki meg jól áll anyagilag, az a gyes nélkül is ellesz, ha nem akar dolgozni. A gyereknek egyáltalán nem árt a bölcsi, legalább szocializálódik, új dolgokkal ismerkedik. Ha lesznek bölcsödefejlesztések valóban, ahogy ígérik, akkor teljesen rendben lesz ez. És még annyit, hogy nyilván rajtunk spórolnak a politikusok és nem magukon. Te se vonsz meg pénzt a gyerekedtől azért, hogy másnak add. Nem mondom, hogy ez így helyes, de sajnos a világ már csak ilyen.
2009. máj. 25. 14:28
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem a családoktól kellene elvenni az a kis pénzt,és főleg az időt!Én azt a sok-sok soc.segélyt vonnám meg attól aki évek óta otthon héderezik és esze ágában sincs elmenni dolgozni,mert eltartja az állam!!No meg ott az a sok milliárdos!

Jó lett volna 3 évig a gyermekkel otthon maradni!Én nem a munkától félek,ne értse félre senki.

Szerintem a közösen eltöltött idő a gyermekünkkel igazi kincsnek számít.Habár nekem még nincs,most veszítettem el 8 hetesen.Most várnom kell 4-5 hónapot,így már mindenképp kiestünk a kosárból! :(((

Köszönjük,hogy megkérdeztek minket,elvégre demokrácia van???!!!

Mellesleg én is voltam bölcsis,most meg 30 éves,szóval túl lehet élni,de akkor is!!

2009. máj. 25. 14:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Avval egyet értek hogy rengeteg olyan és ne haragudjatok meg de nemzetiségi van aki a szoc. segélyekért, juttatásokért szül 4-5 gyereket.De ő miattuk nem a magyar rendes emberektől, családoktól kéne el venni az időt, és a pénzt.Egyetértek,hogy 1 év legyen mi után gyed-re lehessen menni, de akinek kevesebbet dolgozott szülés elött annak is valamivel többet kéne kapnia mint annak aki semmit nem csinált.De egyébként meg vannak akik nem tervezik, és becsúszik a baba.Nekem is épp meg volt az 1 év munka időm.Ha kell vissza megyek majd 2év után dolgozni, de legyen hova beadnom a gyerekem, és ne 8hónapos terhesen kelljen lefoglalnom a helyét a bölcsiben,hogy majd 2évesen legyen helye.Mellesleg a nyugdíj korhatárt is egyre viszik feljebb, és mégegyszer nem lesz lehetősége az embernek hogy enyi időt töltsön a gyerekkel.Szerintem is az első 3 év nagyon fontos.De egyébként meg azt mondom 4órás állásba lehet már másfél éves korában vissza mennék.Csak ez itt magyarországon nem megoldható.És azt felejtik el sokan, hogy lehet nyugaton 6hét, meg pár hónap után már vissza mennek dolgozni a kismamák, de nem teljes munkaidőben! Csak 4-6 órában!És biztos munka helyük van!Elöbb megkéne teremteni a lehetőségeket és aztán megnyesni a szoc.hálót.
2009. máj. 25. 15:09
 17/23 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sokan pártoljátok a bölcsit. Én nem. Nem azért mert én az voltam vagy nem az voltam, hiszen ki emlékszik már arra, hogy mi volt akkor??,Ezzel nem lehet példálozni! Az én lányom viszont volt 2,5 évesen. Nem tudom mit tettek ott Vele, de egyik nap nagyon sírt este, hogy nem akar zuhanyozni. Másnap megkérdeztem a dadusokat mi történt és azt mondták csak lezuhanyozták mert nagyon homokos volt. A gyerek most 11 éves és még mindig szó szerint pánikroham jön rá, ha az arcát lezuhanyozom! Ennyit a bölcsiről.

Azzal viszont egyetértek, hogy meg kell valahogy akadályozni azt a rengeteg pénz kidobást, amit a sok szociális segélyen vegetáló és gyesért gyereket szülő kisebbségnek kifizetünk. Ha valaki még életében nem dolgozott, nem fizetett adót, annak igenis ne járjon 3 évig a gyes!

A gyed pedig legyen időarányos, az előtte lévő munkaviszony hosszától, ebben is egyetértek. Mert az sem igazságos, hogy valaki bejelenti magát vállalkozóhoz 180 napra, hogy gyedet kapjon és az is annyit kap, aki 10 évig dolgozott éjt nappallá téve.

Külföldöt pedig ne is említsük, mert miért lenne minden jó ami ott történik? Akkor az is jó, hogy az USA-ban a nyugdíjasok 3. legmagasabb halálozási indoka az öngyilkosság, mert felmondják a szerződését ha beteg lesz???Még jó, hogy ezt itthon nem sikerült bevezetni!

Azt se felejtsük el, hogy ott mások a kereseti viszonyok, Münchenben pl egy takarítónő keres annyit mint itthon egy banki ügyintéző. Az árak pedig nem magasabbak mint nálunk. Ott egy családfő el tud tartani egy családot, itthon egyedül az apukának ez nehezen megy!

Igen, szerencsés vagyok, hogy már most kismama vagyok és még a "régi" rendszer szerint fogok gyedet kapni. Hónapról hónapra élünk, de itthon fogok maradni a kicsivel 3 éves koráig! Majd meglátjátok: ha már egyszer beadtátok a taposómalomba, többet már csak hétvégi szülők lehettek, nem Ti fogjátok a gyerekeiteket alapvetően nevelni, hanem a dadusok és a közösség! Majd mikor mondják a dadusok, hogy ma megtanult járni, beszélni, WC-zni a kismanótok, akkor majd sajnálhatjátok, hogy nem Nektek, az anyjuknak mutatják ezt be nagy örömmel, hanem egy idegennek, akivel többet vannak mint Veletek! Hát ez tényleg egy főnyeremény lesz! :(

Mindegy. A lényeg, hogy én azok közé tartozom akiknek a gyerek a legnagyobb öröm az életben és ezért ki is fogom használni a 3 évet!

2009. máj. 25. 15:51
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Akik a külföldi országokkal példálóznak, azok gondoljanak bele abba is, hogy külföldön nem ennyit keresnek az emberek, működik a babysitter rendszer és a baba-mama barát munkahelyek. Nálunk ez jelenleg nem így van! Nincsenek bölcsödék, óvodák, a visszatérő kismamát pedig nem szívesen látják a munkahelyén! Az ötlet tehát szerintem sem rossz, de így, ilyen előkészítetlenül, a háttérintézmények kiépítése nélkül mit fogunk csinálni, ha lejár az ellátás? Megyünk az utcára a gyerekkel együtt? Biztosítás nélkül? Ja, és még annyit, hogy az elismert gyermekpszichológusok (Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás) szerint igenis nagyon fontos minél tovább otthon lenni a babával/gyerekkel, mert akkor lesz belőle magabiztos felnőtt, aki képes majd boldogulni az életben, ha minél tovább az édesanyjával lehet. Szerintük már külföldön is egyre inkább előtérbe kerül annak vizsgálata, hogy milyen (negatív) következményekkel jár a korai anya-gyermek elválasztás. Egyébként megjegyezném még, hogy jómagam 1 éves kisfiúval vagyok itthon. Két év (a GYED lejárta) után visszamennék én dolgozni, de már most hiába jelentkeztünk a bölcsödébe, nincs hely, csak várólista!
2009. máj. 25. 16:32
 19/23 anonim ***** válasza:
48%
Aki már volt GYES-en a babával, az tudja, hogy mit veszít! Senkinek ne legyen lelkiismeret furdalása, ha ellene van a rendeletnek!
2009. máj. 25. 20:54
 20/23 anonim ***** válasza:
51%
Magyarország még így is az elsők között szerepel a családok támogatásában, máshol még ennyi sincs. Mi személy szerint nem állunk rosszul anyagilag, de azt mi sem engedhetjük meg, hogy 3 évig otthon maradjak havi 30 ezerért. Így legalább, akik arra hajtanak, hogy gyerekcsinálásból legyen pénzük, kevesebb ideig tudnak a mi nyakunkon élni!
2009. máj. 28. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!