Mikortól legyek bejelentve, ha most egyetemre járok és babát szeretnénk, hogy megkapjam a tgyás-t, vagy gyed-et?
Én meg azt nem értem, hogy miért kel azokat a kismamákat leadócsalózni, akik a suli után készek gyermeket vállalni? Tudjátok azért ehhez is kell kurázsi. Akik suli után elmennek dolgozni, jól eléldegélnek, megvesznek maguknak azt, amit tudnak, ki többet, ki kevesebbet. És az, aki gyermeket vállal? Feláldozza magát gyermekének és onnantól kezdve nincs olyan, hogy veszek magamnak ezt vagy azt, hanem elöször a babának, aztán a szülönek.
Oly sokan elítélik azokat, akik fiatalon szülnek, azt hiszik, könnyebb otthon ülni a gyerekkel. Pedig nem.
3. vagyok
Igen, rosszul fogalmaztál.
Teljesen más a kép, amit leírtál, mint amit ezzel vetítettél magadról : "nem láttam értelmét, eddig, hogy be legyek jelentve, mert attól ugye nem nő a bevétel".
Igen, igazad van, nem volt jogom ez alapján bárminemű következtetést levonni. Csak roppantul bosszant az a tény, hogy én rendesen adóztam (elég sokáig) és mégis ugyanannyit kapok, mint az akinek éppen, hogy megvan a max. ellátáshoz a bruttója.
Utolsónak:
Nem azokat adócsalóztam le, hanem azokat, akik spekulálnak azzal, hogy be legyenek-e jelentve, ha igen, mikortól, mennyivel.
11-nek:
A suli ideje beleszámít 180 nap erejéig, de a tgyás és a gyed feltétele 365 biztosítotti nap ÉS az igényléskor élő munkaszerződés (bizonyos esetekben lehet megszűnt munkaviszony), de a 365 nap a minimum.
Ez most is így van, és a következő jogszabály módosulásban sincs másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!