Van valaki aki nem akar gyereket?
Nem tudom, hány éves vagy, de a barátnőimen igazolódni látom a tételt, hogy ha még nincs gyereke vkinek, akkor 30 fölött rátör ez a mindent elsöprő késztetés. Persze azt nem tudom, mennyire van ebben szerepe annak, hogy a többségnek már ekkor van gyereke – tehát nagy a „társadalmi nyomás” a gyerekteleneken, vagy mennyire a biológiai óra ketyegése motivál. Hozzáteszem, szerintem az is szörnyű, ha egy nő képes gyereket csináltatni magának (úgy értem, hogy nincs megfelelő partnere, de azt gondolja, majd egyedül felneveli), mert érzi a késztetést, és azt hiszi, ez neki is „jár”.
Szerintem „normális” esetben ez úgy megy, hogy együtt vagy valakivel, akitől egy idő után elönt az érzés, szeretnél gyereket… és együtt felnevelitek. Bár ugye manapság egyre ritkább, hogy kibírják egymás mellett az emberek… így előállítva mind több és több olyan nemzedéket, akinek már rendes családi minta sincs a szeme előtt. Lehet, hogy eljutunk előbb-utóbb az „embergyárakig”.
A szülés – hát, hogy mondjam, engem sem vonzott. :) Azonban ismerek olyat, akinek kvázi a hobbijává vált. Úgy potyognak ki belőle a gyerekek, hogy csuda. Ha odakerülsz, beszélgess olyanokkal, akik lelkesek a témában, mert biztos sokat számít a hozzáállás is abban, hogy mennyire könnyű valakinek.
A kolleganőm az aki teljesen elzárkózik a gyerek témától, nem én. Ő 28 éves és semmi késztetést nem érez arra hogy most vagy akár később szüljön. Stabil párkapcsolata van és a párjáról viszont tudom hogy vágyik előbb- utóbb babára. Kiváncsi lennék hogy egy kapcsolat az ilyet hogy éli túl!
Van egy másik barátnőm aki szintén teljesen lehetetlennek tartotta hogy egyszer anya legyen, aztán egy szép napon terhes lett. Kétségbe esetten elment a nőgyógyászhoz azzal a szándékkal hogy szeretné elvetetni és az orvos kivitte a folyosóra hogy nézzen végig, az itt ülők 80% küzd azért hogy édesanya lehessen. Sirva jött ki és természetesen ma már egy 1 éves édes kisfiú boldog anyukája. Gondolom egyszer eljön mindenkiben az az érzés hogy édesanya legyen.
Bocsi a hosszu válaszért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!