Lehet hogy a Jónás-napomon jött össze a baba?
Biztos sokan hallotatok/olvastatok a jónás naptárról.
Korábban nem érdekelt ez a téma, de tavaly nyáron volt egy vetélésem és azóta nem tudjuk összehozni párommal a 3. babát, pedig dolgoztunk a dolgon rendesen!
Az első 2 gyerek rögtön elsőre megfogant amikor akartuk.
Orvosom szerint nincs semmi testi bajom.Szerintem lelki sem ami gátolná a dolgot.Pár hónapja bukkantam rá az astro.com oldalon és nekem az első 2 baba fogantatásánál, pont a 2 menzi között félidőben volt a jónás-napom.A vetélésem óta pedig mindig a menzi alatt volt/van a jónás-nap.Azt is olvastam hogy ezen a napon 30%felett van a teherbe esés esélye,míg a sima peteérési nap csak 15% az esély.Ha a kettő egyidőben van akkor a legnagyobb, több mint 50%!!!
Tapasztalatok? Vélemények?
Szeretném ha sokan írnátok,mert ha ebben van valami igazság, talán megoldás lehet sok testileg tökéletes,mégis gyermektelen nőnek!
Köszi! De valóban érdekelne másoknál működik -e ez a dolog.Már túl tettem magam a dolgon.Én is ittam teákat , hőmérőztem, teszteltem, de(lassan 1 éve)semmi nem hozott eredményt.
Most amolyan közvélemény-kutatás szerüen érdekel a dolog, hogy kinek sikerült ezzel a módszerrel a baba.
Nézd csak van itt egy hasonló kérdesr, amire viszonylag sok válasz érkezett:
Nem tudom,´n is ezen gondolkoztam kb. 1 órája.A kérde´stis kiakartam írni.Megelöztél! :)
Hát a babanemében nem hinném,mert ótt úg is a hímivarsejt a mérvadó,hogy x vagy y kromoszómát tartalmaz....
Lehet benne valami,mert nekem idöre jól mutatta.Majd meglátjuk...
Nem hiszek benne. Nekem mindig pont mensire esik, de amikor a legjobban van. Szerintem ilyenkor tuti nem tud felúszni a sperma, még ha lenne is pete.
Nekünk nem jött be, mármint az időpontokat illetően. Hogy a nemeknél hogy válik be azt nem tudom. Fiút jósolt, fiú is lett. Csak sajnos 10 évre előre csak fiút jelez, úgyhogy remélem nem működik ez a része sem.
Ez az első hónapunk, hogy a második babán ügyködünk.
Kíváncsiság volt bennem, megnéztem, hogy mikor vannak a Jónás napjaim. Hát, épp a mensim 3. napjától kezdődött. Akkor voltam a mensim első napján, volt itthon sok ovulációs tesztem. Teszteltem első, második, harmadik napon. Mindhárom negatív lett természetesen.
Még ha azt el is hiszem, hogy lehet spontán peteérés mensi környékén és abból is foganhat baba, és a Jónás napnak köszönhető a spontán pete, de azt nem vagyok hajlandó elhinni, hogy peteérés nélkül teherbe lehet esni, márpedig nem volt peteérésem.
Szóval én nem hiszem benne.
Egyébként visszanéztem és az első gyermekünkkel is normálisan a ciklus közepén lettem terhes, Jónás nap elvileg akkor is az előtte lévő menstruációmnál volt.
Szia! Én hasznosnak tartom, nem a megbízhatósága miatt, hanem a reménykeltés miatt. Ha nem is válik be, ad egy kis bizalmat azok számára akik már-már reménytelennek érzik a dolgot. Számtalan olyan pár van, akinek azért jön későn a baba mert stresszelnek rajta, ilyenkor természetesen hiába mond bárki bármit, ugyanúgy stresszelni fognak, ami normális reakció, az ilyesmi azonban önbizalmat ad, ami segíthet a babaprojektben :)
Én egy olyan időpontban estem teherbe, amikor a Jónás módszer szerint lehetetlen lett volna. A babánk nemét illetően sem vált be, úgyhogy ne nagyon támaszkodjatok erre. Jó időtöltés, de szerintem ennyi.... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!