Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen Magyarországi helyzetben...

Ilyen Magyarországi helyzetben hogy mertek babát tervezni, várni?

Figyelt kérdés
Nekem már van egy lányom ,de esélyes hogy várjuk a kis tesót ,de nagyon félek,hogy mi lesz még itt az országban és szegény baba milyen világba születik?!
2012. jan. 6. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Már írta előttem valaki, hogy a háború alatt is születtek gyerekek. Persze akkor még nem volt ennyire tervezett a gyermek áldás. Lehet több volt azon gyerekek száma is akik nem érték meg a felnőtt kort. Én még is azt gondolom, hogy egy nőnek az a feladata, hogy tovább adja az életét, és gyermekeket neveljen.

Én azt gondolom, a mai világban aki tud ne vegyen fel hitelt. Mi most tervezünk házat venni .Először építeni akartunk, de az túl rizikós. aztán valami újabb házat venni, de ahhoz is rengeteg hitelt kellene felvennünk. Valószínű egy öregebb, 40 éves de jó állapotú házat fogunk venni, lesz benne 2 szoba, bőven elég. De így hitelt nem kell felvennünk majd, és jövöre már jöhet a baba, aztán a következő. Biztos nem leesz könnyű, de legalább hitel nem fogja terhelni a vállunkat. És mi is több gyereket szeretnénk. Inkább kicsit szerényebb körülmények között élünk majd, nem lesz úszómedence, meg légkondi, de a gyermekeink testvérek közt nőhetnek majd fel, és támaszkodhatunk majd a gyermekeinkre ha idősek leszünk. Nem egy olyan idős nőt látok, aki ha férjhez is ment nem vállalt, vagy nem lehetett gyereke, és most hogy egyedül maradt, senkire sem számíthat, és idegen emberek ápolják.

Azt hiszem megéri gyereket vállalni, csak akkor tudni kell a takarónk meddig ér.

27N

2012. jan. 6. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Én 28 éves vagyok és nagyon vágyom már babára.Én mindíg azon az állásponton voltam,hogy ha mindíg csak azon gondolkodom,hogy mi lesz,ha.....és hogy lesz ha....Csak megfogok öregedni,gyerek és család nélkül.Akkor minek élek,ha még egy gyermekem sem lehet???????

Jobb biztos nem lessz a helyzetünk,de eddig is megoldottuk az életünket ezután is megfogjuk oldani,ha egyel többen leszünk:)!!!

2012. jan. 6. 16:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Ugyanezen gondolkodok minden nap :(

Nekunk van mar 1 fiunk es valoszinu mi is varjuk a kistesot.

En is nagyon felek,hogy mi lesz de mar ket es fel eves a fiunk es nem akartunk arra varni mikor lesz a legjobb.

2012. jan. 6. 17:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is félek egy kicsit, de úgy vagyok vele, hogy legrosszabb esetben kimegyünk külföldre. A férjem egy olyan multinál dolgozik, amelyik az egész világon jelen van, sokszor ajánlottak már neki állást Németországban, Angliában, Franciaországban. Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor kimegyünk oda. Mindketten beszéljük ezeknek az országoknak a nyelvét, el tudnánk helyezkedni. A fiunk pedig még csak 3 éves, könnyebben beilleszkedne mint egy nagyobb gyerek.
2012. jan. 6. 18:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Mint az egyik válaszoló írta, teremts neki te szép gondatlan gyermekkort.

Pl. én nem gondoltam gyerekként, hogy ennyi mindennel kell foglalkoznia egy nőnek (háztartás, anya, feleség, munkahely stb), de ez régebben sem volt ez jobb.

Mi is tervezzük a második babát, remélem idén meg is születik.

2012. jan. 6. 18:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Én csak annyit szeretnék mondani neked kérdező, hogy hidd el egyszer hálás lesz mindkét gyereked (ha lesz másik), hogy van testvére és nincs "egyedül" ebben a nagy világban. Főleg ha már Te, Ti nem lesztek. Ha úgy nézed, ez is egyfajta érdeke a gyereknek, hogy legyen testvére.

3 éves és 38hetes kistesó anyukája. :)

2012. jan. 6. 19:46
 17/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, ha mindig csak arra várnánk mikor lesz jobb, valószínűleg nem szülnénk. Fájdalmas arra gondolnom, hogy egyszer majd a gyermekem is küszködhet hasonló gondokkal, mint most mi szülők, de ezért is jó egy testvér, hogy a bajban ne maradjon egyedül.

Két éves kislányom mellé lehet érkezik egy kistesó, hamarosan kiderül. Sok szerencsét, és jó egészséget kívánok nektek!

2012. jan. 6. 22:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi a 3. babát tervezzük és hidd el parázok azért.

A férjem úgy néz ki pár héten belül külföldre megy dolgzni és 6 hetente jön haza 1 hétre.

Még 3 évünk van hátra a hitelből amitől szenvedünk és utána remélem a legjobbakat ill. szerintem utána egy vacak fizetésből is megélnénk.

Elég optimista vagyok/voltam mindig. A melóhyelyemre még visszavárnak, pedig tudja a nagyfőnök, hogy még szülni akarok egy 3.-at.

Nem fogom magunkat megfosztani a nagycsalád örömétől, mert vannak olyan emberek akik azt hiszik mindenhatók közben egy rakás sz@r alak.

Ha kell akár külföldön is letelepednék mi annyira nem vagyunk érzékenyek hogy most Magyarország vagy hol is élünk, a fő, hogy együtt legyünk.

30/N

2012. jan. 6. 23:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Igazatok van abban hogy voltak rosszabb ,illetve ilyen helyzetben élő családok régen is és megéltek. De emelkednek az árak,nincsenek tartalékaink,sőt tartozásunk van(mondjuk nem olyan sok)így félek hogy nem tudunk mindent megadni két gyereknek.Mert például ha beteg az egyik akkor a másik is az lesz és 5000 Ft alatt szerintem nem úsznám meg a gyógyszereiket.:(
2012. jan. 9. 11:04
 20/20 anonim ***** válasza:

9. válaszoló vagyok.

Előre kell tervezni :) Én áldom a férjem volt munkahelyét, hogy kötelező volt egészségpénztári számlát nyitni (cafeteriában azt adták). Még morogtam is, hogy miért nem másba kapjuk :) Azóta mindenkinek azt mondom, hogy gyerekszámtól függetlenül kössön ep számlát. Miért?

Én csak a Medicina EP-t tudom mondani (régebben K&H Medicina néven futott), nekünk ott van, de minimális eltéréssel a többi is ezt tudja.

Havi 2500 Ft a minimum befizetés, ennek a 98%-át használhatod fel, viszont kapsz rá 20% állami támogatást + negyedéves kamatot - kártyadíj. Ez utóbbi nagyjából fedezi egymást, szóval azt lehet mondani, hogy ha havi 2500 Ft-ot befizetsz, akkor nyersz vele évi 5eFt-ot. Ha havi 5-öt fizetsz, akkor 10-et, stb. Max. évi 100eFt-ot ad állambácsi.

Egy-két vidéki patikától eltekintve szinte mindenhol fizethetsz, mint egy bankkártyával. Ha nincs fizetésre lehetőség, akkor a számlát be kell küldeni és utalják a pénzt (a Medicinánál még csak postára sem kell menni, egy K&H-ba bemész, ők házon belül elpostázzák).

És mire lehet költeni? A teljesség igénye nélkül: pelus, popsitörlő, gyógyszer, kötszer, egyes gyógyhatású készítmények, gyógyászati segédeszközök, stb. Plusz cégek kedvezményei: pl. scholl cipő, gyógymatrac vásárlásnál, szemüvegkészítésnél ajándék kontaktlencse v. napszemüveg v. kedvezmény a keretből/lencséből.

Szóval szerintem nagyon megéri.

2012. jan. 9. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!