Nálatok diagnosztizálták a pco-t?
Szia,
Nekem a nőgyógyász mvette észre UHval, a gyógyszer abbahagyása után nem jött meg. 74 napig, majd a 90-napig sem.
A nőgyógyász clostyt írt fel, én azért másik uton elkezdtem belgyógyász-endokrinológushoz járni, aki azt mondta, hogy a PCOS hátterében általában inzulinrezisztencia áll.
Nálam az eslő clostys kúrát UH-val kísérte a nődoki, és össze is jött. Most vagyok 8+3 napos, hétfőn megyek dokihoz és remélem minden rendben lesz.
Viszont emiatt nem csinálták meg az IR tesztet, így nem kaptam erre gyógyszert, "csak" diétáznom kell.
Lassan 3 éve derült ki. Egy fórumon világítottak rá, a tüneteim miatt. Utána mentem endokrinológushoz. Jelenleg már 3x 1000 Meforalt szedek.
A PCOS derült ki legelőször, utána más dolgok is. Végül 2. lombik beültetés sikerült, most vagyok 8 hetes és 2 kis picurka növekszik a pocimban.
Tehát nekem elég sokára sikerült, de én ritka kivételek köé tartozok.
Szia!
Szülés után sokáig nem volt mensim, hónapokig. Aztán mikor szerettünk volna kistesót, leszoktattam a cicröl. Volt rendszeresnek mondható ciklusom, de peteérésem nem. Aztán hónapokkal késöbb a nödoki uh-gal cisztákat talált. Diétát írt elö, hormonvizsgálatokat. Ekkor már nem volt ciklusom, csak 150 napra. Endokrinológusnál is voltam, felírt 3*850mgos merckformint, diétáztam, mozogtam. Rengeteget fogytam, de nem sikerült a baba. Volt 4 inszeminációm, de nem sikerültek. Aztán laparoszkópos mütétet, drillinget beszéltünk meg a dokimmal, hogy a következö inszemnek nagyobb legyen az esélye. Újra diétázni kezdtem, kevesebb CH-tal, áttértem merckformin XR 1000mgos, este 2 szem és az elsö nem próbálkozós hónapban megfogant a baba :)
Összesen 2,5 év kellett neki.
Nem gondoltam volna, hogy ekkora befolyása van a diértának és mozgásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!