Teljesen kétségbe vagyok esve. HPV-m van, P2-es. Nekem már sosem lehet kisbabám? Teljesen le vagyok lombozódva! Kűzdött már valaki itt hasonló prolémával? Van még remény kistestvérre?
ÓÓÓ ne szomorodj el !!! Unokatesómnak és barátnőmnek is ilyen virusa volt, az egyiknek még konizációt is csináltak ezmiatt mert nem lett obb neki a P3-asa (mint neked hogy javult!!!!!) és mondták is neki hogy minél hamarabb vállaljon babát, unokatesómnak pedig nem volt műtétje csak HPV je és neki is ezt javasolták!!
Az nagyon jó ha javult a méhszáj eredményed!!
Ez immunrendszeren múlik sajnos, nincs rá csodaszer,...
P4-es volt a citológiám, HPV-m volt, s gyógyszeres kezelésre sem javult semmit. Jött a műtét egyszer>rossz szövettani, majd mégegyszer. A dokim azt mondta, szüljek hamar, mert lehet, hogy ki kell venni a méhemet. Úgyhogy én szültem hamar, a műtét után 2,5 év múlva már a 2. babát. Azóta nincs semmi gondom (bár szűrésre még 6 havonta járok), s a HPV-m is a múltté.
Vagyis: nyugi! Lehet még akár több babád is!
első vagyok..elhsizem h még szorongsz ettől az egésztől de rengeteg nőnek van/volt HPV je már maximum nem is tud róla!!! és mégis simán szülnek, babát vállalnak stb.:)
Én minél előbbi új babát javasolnék nektek:))
Szia.
Hogy derült ki hogy ilyen betegséged van?
Volt valami tünete?
Szia! Ez semmilyen tünettel nem jár, egyszerű sima nőgyógyászati vizsgálat során derült ki. Mikor szülés után 6. héten visszamentem a dokihoz, vett kenetet és a kenet eredménye HPV...Szóval alattomos, több válfaja is van. Miután tipizálták nálam megtudtam, hogy melyik, és kiderült, hogy ha nem vesszük komolyan akkor kialakulhat X idő után akár méhnyakrák is. Megijesztett rendesen a doki, mert ha nem javul akkor műtét, stb...szóval nem egyszerű kórság ez. De azért köszönöm, hogy sok az együtt érző nő,. Jólesett némi biztatás, most már azért összeszedtem magam, de eddig nagyon el voltam kenődve. Jövőhéten beszélek a dokival, hogy most akkor mi is legyen, és hogyan tovább. Remélem azért ő a leleteim tudtában tud majd biztosat mondani. Rettentően aggódom. De nagyon szeretnék újabb kisbabát!
Köszönöm mindenkinek a segítségét, a pozitív biztatást! Sokat jelentett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!