Hogy is működik ez?
Figyelt kérdés
Párommal nyáron szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával.Milyen "előkészületek" szükségesek?Úgy értem, h előtte el kell menni nőgyógyászhoz?Minden évben megyek rákszűrésre, most majd januárba lesz esedékes újra, akkor mondjam neki, h tervezgetjük a bébit nyárra?Vagy hülyének nézne, h ilyen korán zaklatom ezzel?Most még fogamzásgátlót szedek. Mikor hagyjam abba?2011. dec. 29. 20:08
1/4 anonim válasza:
Én 2 éve épp januárban mentem dokihoz rákszűrésre, amikor kiderült terhes vagyok. :)
Nálam annyi volt az előkészület, hogy nem védekeztünk.
A gyógyszert én mondjuk már jóval előtte abbahagytam.
S ha gondolod elkezdhetsz majd szedni folsavat vagy akár terhesvitamint is, de a baba úgysem ettől fogan meg, úgyhogy ha egészségesek vagytok és jól időzítetek, akkor remélhetőleg hamar összejön a baba.
Én nem közöltem ezt előre dokival, úgy voltam vele, ha összejön, majd elmegyek hozzá.
Ha persze hónapokig nem sikerült volna, akkor felkerestem volna egy nőgyógyászt.
2/4 anonim válasza:
3-6 hónappal korábban ajánlatos elhagyni a fogamzásgátlót, típustól függően, és a próbálkozásig óvszeres védekezés javasolt, hogy kitisztuljon a szervezeted. Úgyhogy nem korai januárban megemlíteni a nyarat
3/4 anonim válasza:
Egy jó 3 hónappal előtte hagyd abba a gyógyszert, a szervezeted kitisztul és a menstruációd is beáll! A nőgyógyásznak megemlítheted, bár szerintem felesleges!A rákszűrést akkor is megcsinálja, ha várandós vagy, és valami miatt nem mennél el januárban!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Yasminelle fogamzásgátlót szedek. Állítólag egy elég alacsony hormontartalmú gyógyszer. Annó is ezt szedtem 2 évig aztán másfél év szünet (utána egyből rendesen meg is jött a mensim), most kb másfél éve szedem.
2011. dec. 29. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!