Segitenetek nekem? Nagyon el vagyok keseredve!
A hormoneredményeken túl jellemzö tünete a PCOnak: pattanásos, aknés bör, rendszertelen menzesz, nincs peteérés, ciszták a petefészkeken, hajhullás, inzulinrezisztencia, nem feltétlen, de általában súlyproblémák. Illetve nehezebb teherbe esni és kihordani a magzatot.
Nem kell annyira elkeseredni, ha a diagnózis PCO. Lehet kezelni és egészséges gyermeket kihordani! Én most várom a másodikat! :)
Én hármat szültem PCO-val (első vagyok).
Az LH és az FSH arányából lehet következtetni a PCO-ra.
Szia!
Valóban az LH/FSH arányból lehet következtetni első körben, de nem a 19.-ik napi hormoneredményből!
Olyankor már megváltoznak az arányok. Minden hormonunk megy a maga útján a ciklusban, és csak a ciklus elején mérvadó ez az arányszám. Nem véletelenül szokták mondani a dkoik, hogy ciklus 3-5 napja között kell menni hormonvérvételre. Progeszteronod mennyi lett? 19.-ik napon az a lényeg.
Hány naposak a ciklusiad, Mert ha 28 körül, ez a progeszteron azt mutatja, nem volt peteérésed. Ez is a PCOS jele.
Én azért örülök, hogy PCOS-m van (a gyógyiszedésnek nem), de így legalábban egészségesebben táplálkozok.
Elöször én is nagyon elkeseredtem, hogy pcom van. Ma már megbarátkoztam a helyzettel. Úgy gondolom, jobb, hogy tudom, mi a bajom, mintha évekig ki se derült volna.
Megtanultam betartani a diétát, többet mozogni és ez a lényeg.
Barátnöm is rettegett a pcotól. A doki elsö diagnózisa ez volt. Tartotta d diétát, mozgott, szedte a bogyót, mégsem sikerült a baba. Aztán laparoszkópiát csináltak neki, mert felmerült az endometriózis gyanúja. A biopszia nem igazolta az endometriózist. Még egyszer meg kellett müteni, lett egy szép nagy vágás keresztben rajta. Ki kellett vegyék az egyik petefészkét, a másikat meg kellett csonkítani, annyira rossz volt a helyzet. Az orvosa egyböl lombikra küldte. Viszont a konzultációra nem kellett elmenniük, mert sikerült teherbe esnie.
Nem örülnél, ha kiderülne, mi a baj? Miért nem sikerül a baba?
Én ugy gondolom, nem nagy áldozat egy babáért egy kis mozgás, meg diéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!