Hogy is van az ösztrogén hatása?
Sziasztok!
Segítsetek! Bocs, ha hülye a kérdés, de nem értem.
Elvileg azt mondják, hogy van a ciklus második felében egy hőleesés, amit az ösztrogén hullám okoz.
Viszont én mindenhol azt olvasom, hogy a terhesség legelején nagy mennyiségű ösztrogén termelődik.
A hő elviekben mégis fent marad.
Hogy is van ez???
"A hömérséklet leesik egy héttel a tüszörepedés után
A luteális szakasz közepén újra ösztrogéntermelésre kerül a sor, ami a hömérséklet 1-2 napos esését okozza. Az ösztrogén felelös a hüvelyi nyálka termeléséért is, így ebben az idöszakban krémes állagú nyálkát is szoktak tapasztalni. Ez a jelenség ugyan idöben összeesik a beágyazódással, de ezzel nincsen semmilyen összefüggésben. Így sajnos ez alapján nem lehet egy esetleges terhességre következtetni."
Igen, ezt én is láttam, de nem erre gondoltam.
Ha beütöm a keresőbe, hogy terhesség ösztrogén, akkor mindenhol azt dobja ki, hogy a terhesség elején nagy mennyiségű ösztrogén termelődik. Ha az ösztrogén - mint idézted - hőleesést okoz, akkor terhesség elején miért van fent mégis a hő??? ez a kérdésem továbbra is!
Tényleg nem kötözködésből írok, inkább kíváncsiságból, csak ezeket találtam:
Pl.: "Az ösztrogén- és progeszteronszint terhességben már korán megemelkedik" vagy ez "Az ösztrogén hormon mely már a terhesség első hetében megemelkedik"
Szia!
Bocsi, hogy beleszólok, de én úgy tudom, a hő megemelkedését a progeszteron okozza, ami szintén vadul kezd termelődni a tüszőrepedés után, és a magas progiszint marad is végig a terhességben, ezért marad fenn a hő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!