Félek orvoshoz fordulni, bátorítanátok egy kicsit?
Figyelt kérdés
Majdnem fél éve, hogy próbálkozunk és nem sikerül a baba, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy nem állt be a ciklusom, barnázok, egy ciklusom akár 50 napos is lehet, az ovutesztek nem mutatnak peteérést. Orvoshoz kéne mennem, de nagyon félek ezektől a nődokiktól. Tutti a súlyommal jön majd, meg, hogy mit akarok én fél év után. A babagyártás szemszögéből is nagyon kedvezőtlen ez a helyzet (rendszertelen menzesz), meg nekem is mert soha nem tudom, hogy mikorra várjam, ha meg is jön, alig jön meg stb...
Nektek mik a tapasztalatotok hasonló esetleg? Normálisak a nődokik ilyenkor? Pécsi vagyok, eddig 2 nődokinál voltam életemben mind a kettő tök bunkó volt.
Hát az én dokim szerencsére borzasztóan értelmes kedves aranyos.Ebben sajnos nem tudok mit írni neked.
De a peteérésed miatt viszont akármennyire is gáz a nődoki érdemes lenne elmenni hozzá.Van egy hormon gyógyszer ami beállítja a menzeszt.Vegyél nagy levegőt és tényleg beszéld meg a dokival.Kereshetsz nő nődoktort is.
2011. dec. 2. 11:04
2/14 anonim válasza:
Hidd el megéri fogyni én miután 15kgot leadtam gyönyörűen beállt a ciklusom és első hónapban megfogant a kicsi lányom!
Válts életmódot és te lehetsz a legboldogabb a világon pocakodban a picikéddel!
2011. dec. 2. 11:04
3/14 A kérdező kommentje:
Tudom, már nekiálltam diétázni, tehát folyamatban van a fogyásom, csak félek, hogy majd kapásból ezzel fog piszkálni és mindent a súlyomra fog fogni.
2011. dec. 2. 11:12
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 2. 11:12
5/14 anonim válasza:
Ha elmondod neki, hogy már elkezdted a diétát, akkor nem fog bántani. Meg normális orvos egyébként sem, maximum javasolja, hogy diétázz, de ezt már meg is lépted. Ha nincs peteérésed, lehet hormonális oka, az viszont okozhat túlsúlyt, így lehet, hogy te egyáltalán nem tehetsz a túlsúlyodról!Mielőbb menj dokihoz, mert annál hamarabb jön a segítség, és a baba is!
2011. dec. 2. 11:19
6/14 A kérdező kommentje:
A túlsúlyom a rendszertelen-összevissza táplálkozásom és a lustaságom miatt van, ezt tudom, ez az én hibám sajnos.
2011. dec. 2. 11:26
7/14 anonim válasza:
Nálam ugyanez volt a probléma, csinált egy uhot és tele voltak cisztával a petefészkeim. A tüszök nem érnek be rendesen, nincs tüszörepedés és ebböl lesznek a ciszták. A betegség neve PCO. Van kezelésre lehetöség, de életmódváltásra van szükség, meg egy jó endokrinológusra.
2011. dec. 2. 11:36
8/14 anonim válasza:
Nem vagyok érintett, de úgy tudom, ilyen problémával endokrinológushoz érdemes fordulni, nem nődokihoz.
Előbbi megpróbálja kideríteni a zavarok okát, utóbbi általában (tisztelet a kivételnek!) hasra ütés szerűen nyomat valami hormontartalmú gyógyszert, ami vagy segít, vagy nem.
2011. dec. 2. 11:44
9/14 anonim válasza:
Én elmennék nőgyógyász ÉS endokrinológushoz. A nőgyógyász elküldhet vizsgálatokra, pajzsmirigy és prolaktin vizsgálat a barnázás miatt, majd a peteérés hiánya miatt az endokrinológushoz is elmennék, egy alapos kivizsgálásra, és nézetnék inzulinszintet (5 pontos méréssel) A nőgyógyászt semmiképp sem hagyd ki, az, hogy két bunkó volt már, az ne tartson vissza, keress egy harmadikat, egy negyediket. Ő nézzen meg hüvelyi UH-val, hogy nincs-e petefészek cisztád. Nekem sajnos ugyanez volt, 50-60-90 napos ciklusaim voltak, akkor találtak cisztát, majd inzulinrezisztencia is kialakult. A diéta tartása nagyon fontos, én ahogy lefogytam beállt a mensim 32 napra!!! Most meg újra terhes vagyok! Ne add fel, attól, hogy félsz és csak halasztod a dolgokat csak rosszabb lehet és nem lesz addig babád, hiába tervezitek és várjátok a csodát. ha nincs peteérés sem...Ezek a betegségek (főleg a PCOS) meddőséget okoznak, időben kezelni kell! Úgyhogy remélem mihamarabb elindulsz! Kitartást és sok sikert!
2011. dec. 2. 12:35
10/14 anonim válasza:
Szia! Én is pécsi vagyok, és én már 2,5 éve szeretnék babát.Az első nőgyógyász nekem is a túlsúlyommal jött, de én váltottam és akihez most járok (dr. Labossa Gusztáv) ő nagyon rendes és azt mondta hogy nálam súlyosabbaknak is lett már gyerekük, amíg egészséges vagyok ezzel ne foglalkozzak. De az tény hogy minél előbb orvoshoz kell fordulnod, és ki kell vizsgáltatnod magad. Mert lehet komolyabb a probléma és annak a rendezésére meg nem elég 1-2 hét, endokrinológust is tudok ajánlani dr. Bódis Beátát, ő egy tünemény. Én is elmentem hozzá, de szerencsére nálam nem talált semmit. Az idő megy, ne feledd, ne ülj ölbe tett kézzel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!