Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ikerterhesség? Csupán genetiká...

Ikerterhesség? Csupán genetikán múlik?

Figyelt kérdés

Van egy egy éves kislányunk, tervezzük a ksitesót,és a napokban többször is rámtört az érzés,hogy de jó lenne,ha ikrek lennének. Biztos nehéz,de csodálatos érzés lenne.

Nincs rá semmi "praktika". Elvielg midnkettőnk családjában a dédszülőnél fordult elő iker

2011. nov. 30. 11:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Ne haragudj kérdező,hogy belerondítottunk a válaszaidba!Nem vitatkozok vele,nem érti:)
2012. jan. 28. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Pont te mondod, hogy nem értem?

"Egypetéjű ikrek gyakrabban fordulnak elő azokban a családokban, ahol már fordult elő egypetéjű ikerterhesség. Kétpetéjű ikerterhességgel főként meddőség gyógyítása kapcsán használt gyógyszerek adása (ovuláció indukció) esetén kell számolnunk. "Lombikbébi módszer" alkalmazása esetén is gyakoribb az ikerterhesség, mert a biztosabb eredmény érdekében egynél több petesejtet termékenyítenek meg és helyeznek fel a méhüregbe.

A kétpetéjű ikerterhesség oka magától értetődően a petefészkek túlstimulálása. Egypetéjű ikreknél a magzat szétválásának okát nem ismerjük. A családi halmozódás genetikai hajlamra utal."

Dr Elekes Csaba

Ha valaki nem érti, az te vagy.

Bocs, de linkelni nem tudok, ezért másoltam ezt be. Az orvosokkal vitatkozz vagy olvass utána... Ha már van interneted...

2012. jan. 28. 19:53
 13/15 anonim ***** válasza:
És még mindig nem érti:-D De erőlködik:)
2012. jan. 28. 20:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom,hogy a kétpetéjű ikerterhességre való hajlam anyai ágon öröklődik!Tehát az genetika,nem pedig szerencse.
2012. jan. 28. 20:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, se olvasni, se értelmezni nem tudtok. Amit bemásolt oda az illetö, ellentmond annak, amit utolsó kettő állítotok.

Én inkább egy orvos szavának hiszek és én is pont ilyen írásokat találtam, mint az, aki ide bemásolt.

2012. jan. 29. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!