Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ikerterhesség? Csupán genetiká...

Ikerterhesség? Csupán genetikán múlik?

Figyelt kérdés

Van egy egy éves kislányunk, tervezzük a ksitesót,és a napokban többször is rámtört az érzés,hogy de jó lenne,ha ikrek lennének. Biztos nehéz,de csodálatos érzés lenne.

Nincs rá semmi "praktika". Elvielg midnkettőnk családjában a dédszülőnél fordult elő iker

2011. nov. 30. 11:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Megvan rá az esélyed, ha már vannak a családban! Nagyon akarni kell! Nálunk nincsenek ikrek egyikünk családjában sem. Én világ életemben ikreket akartam, azok is lettek! :-))
2011. nov. 30. 12:44
 2/15 anonim ***** válasza:
49%
Az egypetéjü terhesség a genetika, a kétpetéjü az a szerencse! Egy hónapban nem egy, hanem kettö tüszö ért meg és repedt meg. És természetesen megfogant.
2011. nov. 30. 14:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Két kiscsaj után nagyon szerettem volna ikreket,még ha lányok is lettek volna...,de nálunk a "nagyon akarni" nem jött be.

Üdv:3 lányos

2011. nov. 30. 18:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Czeizel Endre szerint amióta a nők rendszeresen terhesvitamint szednek, azóta megnőtt az ikerterhességek gyakorisága. Már nem tudom melyik oldalon olvastam.
2011. dec. 2. 15:05
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is ikermániás voltam. Még az 5. babánál is örültem volna, ha duplázok, de nem jött össze. Pedig nálunk is vannak a családban, sőt a falunkban is nagyon gyakori, szinte minden osztályban van ikerpár, pedig csak 2500 lelkes a falu.
2011. dec. 2. 15:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Clostilbegytől érhet meg egyszerre több pete így nagyobb az esély az ikerterhességre.Múlt hónapban 3 ebben a hónapban 2 tüszőm ért meg tőle.
2011. dec. 2. 19:42
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
2.válaszoló! Pont fordítva van,mint ahogy írtad.A kétpetéjű ikerterhességre való hajlam öröklődik!Nagymamámnak vannak kétpetéjű ikrei és most én is kétpetéjűeket várok:)28+4hkm
2012. jan. 28. 07:19
 8/15 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó!

2. vagyok. Nem igaz, amit mondasz. Az egypetéjű ikrek ugy lesznek, hogy a fogantatás után pár órán belül úgy kezd el osztódni a sejt, hogy két embrió lesz belőle és ugy fejlődnek tovább. Ezt sehogyan sem lehet befolyásolni. Ez a genetika, 100%ban.

A kétpetéjű terhesség létrejöhet spontán, akkor egy hónapban a nö szervezete nem egy, hanem 2 tüszöt érlel meg és mindkettő megtermékenyül. Azt, hogy egy hónapban két vagy akár több tüszö érjen be, lehet befolyásolni. Gondolj a lombikra, vagy az inszemináció segítségével létrejött terhességekre. A kor ugyancsak befolyásolhatja, mert kimutatták, hogy a 30 feletti nök petefészkei egyre több hormont termelnek, több tüszö érik meg, ugymond ketyeg a biológiai óra és ezért van a túltermelődés. Természetesen a hajlamot, hogy a petefészkek több tüszöt érleljenek meg, lehet örökölni, de ezt hormonokkal lehet befolyásolni.

2012. jan. 28. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
2!Te magad is írod,hogy nem lehet befolyásolni,hogy egypetéjű ikrek szülessenek.Tehát,ha valakinek azok lesznek az szerencse.Kétpetéjűeknél viszont két petesejt érik és fogan meg.Az arra való hajlam viszont örökölhető,tehát genetikai:)
2012. jan. 28. 15:26
 10/15 anonim ***** válasza:
32%

Gondolkodj már egy kicsit! Az egypetéjű ikrek, igen szerencse, ha valakinek az lesz, de CSAK ÉS KIZÁRÓLAG GENETIKA.

A kétpetéjű ikrek befolyásolható, és genetikailag örökölhető. De ha megnézed, több a kétpetéjű ikrek! Az szinte minden nönek lehet! Elég egy kis hormon!

Attól, hogy a nagymamádnak és neked is kétpetéjű ikreitek fogantak, az nem azt jelenti, hogy 100% biztosan örökölted. Mert mondjuk nagyid elmúlt 30 éves, vagy éppen te múltál el 30 a fogantatáskor.

Nekem úgy lettek ikreim, hogy teát ittam, két petém ért meg. Pedig anyukámnak is voltak ikrei KÉTSZER.

2012. jan. 28. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!