Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan, hogy valakinek...

Van olyan, hogy valakinek megjön a menszesze de mégis terhes?

Figyelt kérdés
van olyan hogy valakinek megjön a menszesze de mégis terhes ?én ugy érzem h nöl a hasam hányingerem is van de a menszeszem eddig megjött de mást már 3 napja késik
2011. nov. 29. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnek 6 hós terhesen még megjött pontosan. Anyósom is csak a 18. héten vette észre, hogy terhes a férjemmel, addig neki is napra pontosan jelentkezett. Ja, és fogamzásgátlót szedett...
2011. nov. 29. 13:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A terhességi tesztről nem hallottál még?
2011. dec. 9. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért nem csináltál tesztet?
2011. dec. 9. 12:53
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Két napja is ezt kérdezte valaki. Neki ezt írtam...

Terhesség alatt nincs menstruáció! (Aki nem hiszi, nézzen utána egy biológia könyvben/interneten, hogy menstruációkor mi történik a szervezetben).

Kisebb vérzés előfordulhat a terhesség első hónapjaiban, havonta is, de ennek minősége és intenzitása teljesen más, mint egy menstruációé. (Különben a baba leválna a méhnyálkahártyával együtt. Ilyen is, van, ezt nevezzük vetélésnek.)

Csak sok nő éveken át tartó fogamzásgátló tabletta szedése miatt (vagy anyáink a spirál miatt) annyira gyenge és csak néhány napig tartó vérzéshez vannak szokva, hogy nem veszik észre a különbséget a kettő között.

Ezért mondják sokan tévesen (!), hogy de hát nekik megjött "rendesen"...

2011. dec. 9. 13:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Ebben igazad van, de nem hinném, hogy most abba kellene belekötni, hogy ki mire használja a menstruáció szót. Nyilván ha valaki úgy vérzik, hogy közben terhes, az nem menstruáció, de ha nem tud a terhességről, mert rendesen időben vérzett, (persze kicsit más volt, de az amúgy sem feltétlenül mindig egyforma), joggal hiheti azt, hogy menstruáció volt, és azért fejezi ki úgy magát, hogy a "menszeszem eddig mindig megjött". Az, hogy az mégsem menstruáció volt, hanem csak vérzés, már csak utólag derül ki. Maga a kérdés meg ok, hülyén hangzik, hogy "megjön a menszesze de mégis terhes", de így legalább teljesen egyértelmű, hogy mire gondol. Kifejezhetné mondjuk úgy is magát, hogy véreztetek úgy, mintha menstruáció lenne, de ez sem hangzik jobban. Ha meg csak sima vérzést ír, akkor meg a többség vetélésre asszociál. Úgyhogy teljesen felesleges azon kötözködni, hogy a biológiai értelemben az nem menstruáció. Mert voltaképp az a vérzés végül is azt helyettesíti, mert akkor jön meg mikor kellene, és több napig is eltarthat, csak kicsit más. A kérdés lényege meg nem az volt, hogy a kifejezést feszegessük, hanem hogy a kérdező lehet-e terhes, vagy sem.
2011. dec. 9. 13:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát épp hogy nem mindegy, hogy minek nevezzük, és sajnos sokan azt hiszik, hogy valóban menstruálnak terhesen... :o(

Henikét meg üdvözlöm és hasonló jókat kívánok neki, mint amit nekem ő magánban...

(Többiektől elnézést!)

2011. dec. 9. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Jó, de szerintem meg teljesen mindegy, hogy "mnstruáció-szerű" vérzésnek nevezzük, vagy mensinek, a lényege ugyanaz, vérzett több napig hasonlóan mint mikor menstruál. De mindenki tudja, hogy az nem igazi menstruáció.

Tablettaszedés alatt sem igazi menstruáció jelentkezik,hanem un. megvonásos vérzés, mégis mindig úgy kérdezi a doki, hogy mikor menstruáltam utoljára, és nem azt, hogy mikor jött meg utoljára a megvonásos vérzésem. Nem kell ezt ennyire "túlhivatalizálni".

Amúgy a kérdező nekem is írt, a 2. válaszra:

"de halottam képzeld de te én nekem vagy normális választ irj avgy semijent"

Jó mosolyogtam. Akkor miért nem használod? Szerinted mi meg tudjuk neked mondani, hogy most miért késik? Alapvető dolog a 21. században, hogyha gyanakszik rá az ember, akkor megcsinál egy tesztet...

Ha meg csináltál, és negatív, akkor ott a válasz, nem vagy terhes.

2011. dec. 9. 14:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Teszt előtt miért írsz ki kérdést? Tudhatnád, minden külső vélemény nélkül.
2011. dec. 9. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!