Lehet ebből a görbéből bármire is következtetni?
Bocsánat, már egyszer kiírtam, most kicsit kiegészítettem egy-két dologgal.
Ha valamelyik reggel emelkedik a hőm, akkor az jelentheti azt, hogy közeleg az ovum, vagy aznap van?
Előbb csökkeni kell, és ha legalább 0,2 emelkedik és fenn is marad a nemvárt menstruációig akkor volt ovuláció.
Neked még nem volt a görbéd alapján.
Az ovutesztet pedig túl korán kezdted, 12. ciklusnaptól érdemes csinálni 28 napos ciklus esetén.
Hol méred a hőt? Digitálissal vagy higanyossal?
Mert a digitális nem túl jó..
Szájban vagy hüvelyben érdemes mérni, hónaljban semmiképp.
Első voltam.
Azért kezdtem ilyen korán a tesztet, mert előző ciklusban egyértelműen a 13. napon volt ovum.
Szájban mérek, higanyos lázmérővel, és 10 percig.
Akkor ovu előtt leesik a hő??????? Azt hittem felmegy.
Akkor ha mondjuk holnap reggel 36.3, akkor számíthatok rá, hogy ovu lesz???
Tudom, hogy nem kéne, de most azon sakkozom, hogy akkor melyik nap érdemes együtt lenni???
Ma? Vagy ma még fölösleges? Inkább holnap?
Igen ha holnap leesik 36.2-3-ra, és holnapután meg 36,5 és utána emelkedik, akár 37-ig is felmehet akkor megvolt az ovu.
Sajnos a görbéből csak utólag látszik mikor volt, de pár hónapig ha vezeted a görbét azért nagyjából tudni fogod mi a helyzet.
Egyébként 2 naponta elég együtt lenni mondjuk a 12. ciklusnaptól, egészen addig még a hőd az alaphő fölé megy.
Azt nem értem, hogy akkor maga a leesés, vagy a leesés utáni emelkedés jelzi az ovut?
Ha belinkeled, akkor örülnék, persze.
Itt rossz helyre húzta be a ciklus.hu mert egy nappal később volt, 18. ciklusnapon.
Valójában a csökkenés utáni emelkedésből következtetünk az ovura, ha legalább 0,2 emelkedik és fenn marad.
Nekem 36,4-ről 36,6-ra emelkedett és utána nem esett a ciklus.hu által behúzott alaphő (vonal alá)
Valójában fura nekem ez a hónap mivel máskor ovu után 4-5 nappal simán 36,9-37 szokott lenni az ébredési hőm.
Valójában már aznap is jó együtt lenni amikor csökken a hőd és középidőnál jársz, mivel a spermák 2-3 napot élnek.
Lehet akár az emelkedés napján is próbálkozni, nagyon nehéz pont elkapni a jó időzítést..
Ha sikerül is az időzítés akkor is csak 30% az esély a megtermékenyítésre.
Az ovuteszt is hasznos lehet, bár nekem a múlt hónapban 3 napig pozitív volt..
Ebbe a hónapban nem vettem, de lehet decemberben újra megpróbálom..
Bár reménykedem h nem jön meg :)
Sok sikert!!!
Ja és még valami!!!
Ajánlom ezt az oldalt, rengeteg görbe van tudod nézegetni őket.
Sok hasznos dolgot találsz majd ezen az oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!