Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akkor most már mit csináljak?

Akkor most már mit csináljak?

Figyelt kérdés

2010.03-08-án elvetéltem az első babámmal, 8 hetesen. Ebben az évben októberben kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködésem van, erre kaptam gyógyszert, és az IR-re is mivel nagyon sok az inzulinom. Decemberben egy agyon túlórázott hónap után 60 napra nem jött meg a mensim, elmentem dokihoz egy cisztám volt. Kaptam norcolutot és láss csodát mensi, és a következő hónapban baba, de sajnos a 12.héten elhalt ő is. Ezek után összevetettem a két terhességem és mindkettő a legelejétől barnázással indult, és vetélés lett a vége.

A másodiknál kaptam utrogestant, de csak az 5.héttől, ezt szedtem folyamatosan. A műtét után megjött 30 napra a mensim, után is 30 napra, a következő hónapban már vénusz cseppet kellett vennem és így jött meg 40 napra.

Gyakorlatilag ha nem szedném nem jönne meg. Ha nem szedem, akkor nincs peteérés és nincs semmi. Amikor meg szedem akkor minden van és 30 napos a ciklusom, mint a kálvária előtt.

Voltam harmadik napos vérvételen ahol az LH szintem kritikusan alacsony. A 21. napos progeszteronon ma voltam és annak várom az eredményét.

Várunk a genetikai vizsgálat eredményére is.

Mind a kétszer spontán lettem terhes, nem kellett küzdenünk,csak a babák nem maradtak meg.

Valaki aki járt már így sajnos az hogyan jött helyre? Lett babája? Már nagyon el vagyok keseredve.

Szerintetek ez sárgatest-elégtelenségre utal?

2011. nov. 21. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnálom, ami veletek történt. Mi egy babát veszítettünk el. Igaz terhességi vészes hányás és láz miatt, de a második trimeszterben. Emiatt most már azonnal duphaston-t kellett szednem, kb a 6. héttől. De! A terhesség előtt aloe vera kúrát csináltam, cickafarkfű teát ittam, ülőfürdőt csináltam minden másnap mensi végétől peteérésig cickafarküvet és fél kg sót öntöttem egy kád vízhez. Így újból pontosan 28 napra volt mensim. Korábban 27-34 nap volt az átlag. Férjemet is felturbóztam vitaminokkal. És így, ezek után kezdtünk próbálkozni. Azonnali eredménnyel.

Próbáld ki az aloe verát, kb. 3 hónap után minden eredményed javulni fog! Nem olcsó és förtelmes íze van, de megéri, mert nem gyógyszerekkel tömöd magad.

Igen, utalhat sárgatest elégtelenségre, de nekem ez is megszűnt a kúra után. Csak "biztonsági intézkedés" volt a duphaston.

Még valami. Küzdenünk nekünk sem kellett, mindegyik terhességem azonnal sikerült, de most inkább felturbóztam magunkat, mielőtt belevágtunk. Több évbe telt mire feldolgoztuk a vetélést, így rettegtünk, hogy újból megtörténik.

2011. nov. 21. 21:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Progeszteron eredmény a 21. napon 2,4nmol/L. Ez szerintem kritikusan alacsony. Én meg csodálkozom, hogy még a mesnim sem akar megjönni :-(
2011. nov. 22. 18:13
 3/4 Manka68 ***** válasza:

Hát sajnos tényleg nem volt peteérésed. :-(

Szedd a pajzsmirigy és az IR gyógyszereidet, és nagyon fontos, hogy tartsd a diétát, idővel helyre fog állni a ciklusod tőle. Ezeknek a gyógyszereknek idő kell, míg rendesen kifejtik a hatásukat. Általában minimum három hónap, de az eredeti értékeidtől függően több idő is lehet. Ne kenődj el, csak idő kell a szervezetednek. Ha a pajzsmirigyed és az IR is rendben lesz, akkor sikerülhet.

2011. nov. 23. 05:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Már a 3. hónapja ilyen alacsony, úgyhogy a doki szerint hormonpótlás lesz a vége. IR-re és a pajzsmirigyemre már egy éve szedem a gyógyszert. Azokat már beállították és jó is minden eredményem. De amint kapok egy kis progi utánpótlást utána minden rendben van és van peteérésem is. Most állítólag állandóan progesteron pótlásom lesz.
2011. nov. 23. 17:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!