Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Azalia fogamzásgátló tényleg...

Azalia fogamzásgátló tényleg csak akkor véd, ha szoptatok?

Figyelt kérdés

Négy hónapja szültem, a hat hetes kontrollon ezt írta fel az orvos. Kérdezte, hogy szoptatok-e. Gondoltam azért kérdezi, mert bármit nem lehet szoptatás alatt szedni. De most eszembe jutott rákeresni itt, és megijedtem, hogy ha keveset szoptatok, akkor nem is hatásos? Sajnos már csak napi 1-2 alkalommal van nagyon kevés tejem.

A tájékoztatóban semmi nem volt erről, ha jól emlékszem.

febr. 16. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
22%
16 hónapos a gyerekem, 7 hónapos kora óta egyáltalán nem szoptatok, és a kezdetektől Azaliat szedek, nem váltottam a szoptatás abbahagyasa után sem. Nem estem teherbe. Hozzáteszem, amikor meg akartam anno, akkor elsőre, 7 év gyógyszerszedés után. Szóval: de, véd, csak annak nem, akinek ez jó kifogás arra, hogy miért nem szedte rendesen.
febr. 16. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

Nem csak szoptatás alatt hatásos.

Jól gondolod, azért kérdezte, mert nem lehet szoptatás alatt bármit szedni.

Nagyon sokan szedik úgy is, hogy más miatt nem kaphatnak ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót.

A lényeg, hogy nagyon pontosan kell szedni, pontosabban, mint a két komponensűt és nem szabad szünetet tartani!

Kb 1 hónap volt amire hozzászokott a szervezetem (az alatt össze-vissza vérezgettem), viszont utána egy áldás volt. E mellett nincs menstruáció, nincs fájdalom, nincs hangulatingadozás, semmi ami a ciklussal alapból járna.

Fél éve szedtem, mikor elmentem újra nőgyógyászhoz, 5,2 mm volt a méhnyálkahártya úgy, hogy fél éve nem menstruáltam. Ennek a fogamzásgátlónak ez a lényege, nem vastagszik meg a méhnyálkahártya. Ilyen vékony, ilyen "öreg" méhnyálkahártyával esélytelen a terhesség.

tegnapelőtt 00:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Aki lepontozta a válaszokat, az miért nem ír akkor saját tapasztalatot, véleményt? Komolyan érdekel, hiszen azért írtam ki a kérdést is.
tegnapelőtt 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
3# 1es vagyok, szerintem a többségnek az utolsó mondatom nem tetszett, lehet, fáj az igazság :D én is féltem amúgy emiatt anno, de én inkább fbs csoportban tájékozódtam, és ott senki nem írta, hogy teherbe esett mellette. Inkább arra panaszkodnak sokan, hogy rendszertelen verzeseket okoz. Ez mondjuk nálam is előfordul, de teherbe nem esel, ha szeded rendesen. És még azt sem mondanám, hogy tupontosan szedem, mert néha előfordul 1-2 óra csúszás pl, de nem volt még belőle gond, és ha ennyi idő alatt nem volt, ezután már nem is tartom valószínűnek, hogy lesz.
tegnapelőtt 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 2-es vagyok, nekem az elején 1-2 óra csúszás másnap barnázást okozott. Gondolom e miatt van sokaknak "rossz" tapasztalata vele...

Hosszú szedés után szépen beállt és már nem volt gond 1-2 óra.

De amiket itt olvasok hogy szedik... Pl 2 hétig szedte, megint elkezdett vérzni erre abbahagyta... Abbamaradt a vérzés újra elkezdi szedni. Aztán csodálkozik ha az össze-vissza szedés mellett terhes lesz... Csak azt a lepedőt kellene egyszer elolvasni, amit nem véletlenül tesznek bele a dobozba és akkor máris nem lenne probléma vele.

(Lehetne kérdés, hogy akkor miért nem írnak mindig mindenkinek ilyen fogamzásgátlót. Egyrészt a nők egy része nem szereti, ha nem menstruál, másrészt hosszú távon csontritkuláshoz vezethet az alacsony ösztrogén szint. Aki pl endometriózisra szed ehhez hasonló gyógyszert annak se szokták 4-5 évnél tovább javasolni a folyamatos szedését, főleg idősebb korban.)

tegnapelőtt 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!