Petevezeték átfúvás (HSG ) leírnád a menetét?
Figyelt kérdés
2011. nov. 21. 13:03
1/7 anonim válasza:
Nálam így volt!Felhelyeztek egy karétert,majd átmentünk a helyszínre,a röntgenbe ott benyomták szép lassan a kontraszt anyagot és egy monitoron keresztül nézhettem én is,bár nem volt kellemes,de ki lehetett bírni,majd lefilmezték és a saját lábamon visszamentem a szobába és 1 és 1/2 órát feküdni kellett,ennyi!
Mire vagy kiváncsi???
2/7 A kérdező kommentje:
Mindenre :)
2011. nov. 21. 19:04
3/7 anonim válasza:
nekem reggel 7-re kellett mennem a kórházba, ott megvizsgált egy doki, kaptam egy papírt amivel a nőgyógyászaton jelentkezni kellett. ott adtak nyugtatót, át kellett öltözni aztán vártam. utána átvittek a röngenbe át kellett feküdnöm a gép alá aztán beadták a szurit engem totál kiütött (pedig azt mondták hogy bódítás lesz) semmire sem emlékszem, még a hasam sem fájt!nálam menstruációt idézett elő úgyhogy 1 hétig véreztem ennyi volt a kellemetlenség meg egy pici szédülés!
4/7 A kérdező kommentje:
Nálam szó sincs se bódításról sem nyugtatóról !
2011. nov. 22. 13:32
5/7 anonim válasza:
nyugtatót szerintem mindenkinek adnak. az egyik ismerősömnek csak helyi érzéstelenítés volt, mert azt kért mert mennie kellett utána dolgozni. engem meg sem kérdeztek hogy mit kérek de jó volt így hogy elaltattak (olyan kipihenten ébredtem pedig csak 10 perc volt)
6/7 anonim válasza:
Nekem 1hónapja volt hsg-m.Nagyon féltem tőle,mert rengeteg rém történetet olvastam róla.Én átsétáltam egy nővérkével a röntgenbe,ott átöltöztem,majd felfeküdtem a röntgen asztalra.A doki felrakta a katétert,ami csak kellemetlen volt pár másodpercig,de nem fájt.Ezután elkezdte nyomni a kontrasztanyagot,ekkor menzi szerű görcsöket éreztem,de ez a fájdalom sem tartott tovább 1percnél.Ennyi volt az egész.Ki lehet birni,igaz én átjárható voltam.Ne idegeskedj előtte,csak rosszabb lesz,és a lenti izmaidat engedd el vizsgálat közben!Ja,és a többiek nem irták,de feltétlen vigyél magaddal betétet,mert a kontraszt anyag egy része kifolyik.Én aznap nagyon görcsöltem és véreztem is.Kiderült hogy a petevezetékeim átjáthatóak voltak,de egy gyulladás szövődményeit sikerült kitisztitani.És a lényeg,még abban a hónapban sikerült teherbe esnem!Úgyhogy még ha fáj is,gondolj a leendő babádra!Sok sikert!Remélem sikerült mindent leirnom amire kiváncsi voltál.
7/7 A kérdező kommentje:
Nekem volt már egyszer 2008-ban de akkor iszonyúan fájt ,mert a baloldali petevezetékemet egy műtét után lezárták és azon is akart átmenni az anyag !
2011. nov. 24. 12:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!