Szóval már egy hónapot késett mit tegyek? (bővebben lent)
Ha jól tudom, lehet egy minimális Tb-t fizetni akkor is, ha nincs munkahelyed vagy bejelentett nincs.
Azért ezt érdemes lenne!
Szia!
Én nem hallottam olyasmiről, h visszamenőleg kéne TB-t fizetni.Sem a tesóm, sem az Anyukámnak nem kellett visszamenőleg fizetni. TB onnan az időponttól van, h elkezded fizetni, és csak az akkori megkezdett hónapot kell fizetni.
Mindenképpen orvos!!!!
Kötelesek ellátni, és figyelmeztetnek, hogy nem aktív a tb-i jogviszonyod...
Ebben az a butató, hogy innen 8 munkanapon belül kell elkezdeni intézni a tb saját fizetésést. Ez havi 5100 ft, de napokra lebontják.
Bemész az illetékes APEH irodába, igénylőlap, kb 3 hó amíg kiküldik a csekkeket. Amúgy annyi havi csekket kapsz, amennyivel lemaradtál sőt előre az évet, ezeken összeg sincs a levél alapján kell kitölteni, tehát nem kell egyben kifizetni. Viszont ha megakadsz egy szűrőn akkor 100 ezreket is rádverhetnek a tartozásodon felül büntiből, úgyhogy én nem játszanék vele, sztem könnyebb havi rendszerességgel fizetni. Ha jelzed a tartozásod, akkor már nem zaklatnak utána...
Igényeld meg a helyi önkormányzattól a tb ellátást.
Ha nem rendelkezel jövedelemmel és a párod jövedelme nem halad meg egy bizonyos mértéket (nem tudom mennyi ez az összeg idén) akkor 1 évre megadják.
Néhány éve én is így tettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!