A peteérés minden esetben 14 nappal a menstruáció kezdete előtt van?
6.válaszoló vagyok.
Én nem szavaztam le senkit de azért írnám, hogy a luteális fázis nem szentírás! 11 és 16 nap között normális. Nekem pl.12 nap a tesómnak 16. :O Ezt azért tudjuk ilyen jól mert neki sajnos nem jön össze a baba évek óta így már sok mindenen túl van, szerintem jobb mint egy orvos. :p Úgy ahogy a mesni se mindenkinek 28 napra jön meg ugyanúgy a luteális fázis is sok nőnél eltérő. Nekem pl. 32-34napra jön meg és ennek ellénr 12 nap a luteálisom pedig pont, hogy hosszabbnak kellene lenni tankönyv szerint. Már írtam, hogy én is érzem 3 napig amikor közeledik az ovulációm. Nekem pont akkor van ovum (a 3 fájdalmas napból a 2.-on) amikor a legszarabbul vagyok és eszembe nem jutna szexelni mert úgy fáj a hasam. :O
Belinkelek ide néhány kérdést amit itt találtam erről. Itt láthatjátok, hogy sajnos sok olyan van akinek nem sikerül vagy nagyon nehezen teherbe esni és eléggé képbe vannak ezzel a kérdéssel.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
És, hogy még egy kicsit okoskodjak...:p
Amikor később jön meg valakinek a mensije akkor nem a luteális fázis lett hosszabb mert az mindenkinek állandó. Olyankor a ciklus elejével történt valami ami miatt később történt meg az ovu de az ovulációtól számolva mindig pl.a 14.napon jön meg. Vagy a 16.napon vagy amennyi az illetőnek van. Ez elég kiszúrás mert akinek nem pontos a mensije (mint nekem sem mert +/-1-2nap szokott lenni) az sosem tudhatja mikor ovulál csak max ha érzi. Ezért jó az ovuteszt és ezért kell mindig használni mert sosem tudhatod mikor tolódik akár 1-1 napot a ciklus valami miatt. De tényleg megéri, mert én az első ovutesztelős hónapban terhes lettem. Ja, és úgy, hogy pont tolódott elég sokat a ciklusom már abba akartam hagyni a tesztelést, hogy nekem ez biztos nem is jó vagy nem tudom de mindig egyformák voltak rajta a csíkok sosem erősödött, amikor egyik nap (asszem mensitől számolva a 18.vagy 19.napon) végre pozi lett! És el is kaptuk a kis huncutot! :D
Ja, és fiú is lett belőle de ez már megint egy másik kérdés de tuti, hogy mi éppen abban a 12 órában voltunk együtt (2x is) amikor ott volt készen a megtermékenyítésre a petesejt. (Állítólag az ovuláció idejében fiú lesz előtte és utána pedig lány)
Na ezt a pillanatot akarom én is elkapni, mert most jól jönne egy öcsike a kiscsaj mellé. :)
Ovu teszt megvéve, 1 hét és indulhat a tesztelés. :)
Utolsó vagyok.
Biztosan sikerül! Szorítok, hogy minél előbb!
Nekünk is van egy lassan 3 éves kislányunk és januárban születik a kisfiúnk. :)
Aki még olvassa ezt a kérdést, vagy az eddigi válaszolók, akik állítják, hogy mindig 14 nappal mensi előtt van petetérés, azok mit reagálnak erre a kérdésre, ahol láthatóan nem 14 nappal előtte van peteérés?:
Csak kíváncsi vagyok.
Peteérés valóban:
- nem csak középidőben van
- nem 100%, de nagy eséllyel peteérés után 14 nappal kell jönnie (vagy nem jönnie) a menstruációnak.
Ha hosszú a ciklus, akkor a normál peteéréskor nem a ciklus második, hanem az első fele hosszabbodik.
- 25-26 éves korig "kósza" peteérés is előfordul. Pl: ismered olyan lányt, akinek a babája a ciklusa 4-dik illetve a 27-dik napján fogant.
Ha valakinek pont 28 napos a ciklusa és 14. napon van peteérése, simán előfordul, hogy kb a 10 napon vannak utoljára együtt, de a spermák megvárják a peteérést. Ne tévesszük össze a szeretkezést a tényleges fogamzással.
Ami pedig a nem várt vérzés előtt pecsételés, valóban lehet beágyazódás, bár valaki egyáltalán semmit nem érez...
Remélem segítettem.
K.
Kedves 25-ös! Honnan tudod, hogy pl az első válaszoló a másik oldalon (akinek a babája a 8-dik napon fogant) honnan tudod, hogy neki éppen akkor nem lett volt 8+14 vagyis 22 napos az adott ciklusa? Hiszen babás lett és nem jött meg neki :)))
Ugyanez igaz annak is, aki a 18-dik napon... 18+14=32 napos ciklus.....
Ők mind-mind már babát várnak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!