Ha a 2. baba nem akar összejönni, lehet lombikot kérni?
Szia!
Azt nem tudom, hogy simán lehet-e kérni, de annyit tudok, hogy az állam igaz 5 alkalmat fedez, de ez nem teszi ki az összes ktget, mert a lombikkal járó gyógyszeres kezeléseket ki kell majd fizetnetek, ami összesen több százezer forintra is rúghat:(
Szia!
Pedig ha tb-re csináltatod ezeket, akkor nem kerülnek pénzbe. :-)
Hormonpanel : 2 vérvétel, ez kb 10 perc plussz várakozás, átjárhatósági (HSG) : kb fél óra ambulánsan csinálják. Ezt három nap szabiból meg tudod oldani, és apának egy andrológiai vizsgálat, ami szintén belefér egy napi szabadságába. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy áldozat lenne egy babáért. :-)
De ha nem akarjátok, akkor ne csináljátok.
Bocsi, lemaradt, hogy a lombik eljárás önmagában több időt vesz igénybe, ráadásul csak ezek után a vizsgálatok után csinálják meg, és akkor is csak indokolt esetben.
Nekem 3 lombikom volt, mindegyik gyógyszerköltsége kb 100ezerből jött ki. De ez mindenkinél más lehet.
Hát pedig a lombiknak alapvető feltétele a HSG vizsgálat.
Mert ha átjárható vagy akkor nem csinálnak egyből lombikot, esetleg akkor ha férjed spermája nagyon rossz minőségű.
És igen elég sok vizsgálatra el kell menned előtte ( HIV, hepatitis B C, teljes vérkép vizelet vizsgálat, hsg, rákszűrés, chlamydia teszt hormonvizsgálat EKG vizsgálat stb. van ahova a férjeddel együtt (pl sperma vizsgálat) ami időbe telik. Ha minden megvan és rendben van akkor az orvos eldönti hogyan tovább. Szóval időbe telik és sajnos pénzbe mert a gyógyszerek tényleg drágák,( pl. progeszteron kúp egy 10 darabos csomag kb 12000 ft, amiből kb 3 csomag kellet.)
Nekem kb. 200,000 Ft volt de ebben benne van minden gyógyszer, vitamin, konzultációs díj, sperma vizsgálat stb, amit tudtam tb-re megcsináltattam így kb 50,000 Ft-ot spóroltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!