Laparoszkopiánál csinálnak beöntést mindenkinél vagy csak hashajtot adnak?
Utolsó vagyok!
Sajnos a laparon ki derült,hogy mindkét petevezetékem el van záródva így csak a lombik marad!Akkor nagyon magam alatt voltam de aztán rá jöttem,hogy így végre meg van az oka a négy év sikertelenségnek,össze szedtem magam július végén be jelentkeztem a kaáliba lombikra és most ott tartunk,hogy a tegnapelőtti petesejtleszíváson lett 17 petécske amikből 12 meg termékenyült és hétfőn ültetnek egyet vissza!!!
Egy szóval folyamatban van a baba!:)
Hát úgy van,hogy ha tudják akkor átjárhatóvá teszik de nekem több összenövés is volt mindkettőn így nem tudták átjárhatóvá tenni!A lapar csak akkor szünteti meg az elzáródást(ha vam)ha csak be van szűkülve vagy valami lerakódás van,az összenövést nem tudják megoldani!
A lombik úgy működik,hogy ha beigazolódott,hogy nincs más lehetőség a pároknak csináltatnak pár vizsgálatot(hív,clamídya,hormon vér v....stb)majd ha az eredmények jók először le állítják a női szervezet hormon termelődését és ha minden rendben egy másik hormon kúrával be indítják a tüsző termelést,hogy minél több tüsző érjen.Amikor már megfelelőnek látják a tüszők méretét le szívják a petéket.Bele helyezik egy lombikba és hozzá rakják a férfitől le vett ondót.A spermák így megtermékenyítik a petéket amik ezután osztódásnak indulnak.Majd ezt követően 2-3 vagy 5 nap múlva ezekből az osztódott petékből 1-2-3-at vissza helyeznek a méhbe ahol az osztódott pete(már embrio)beágyazódik a nyálkahártyába és a teherbeesés meg is történt,a további folyamat már ugyanaz mint a természetes teherbeesésnél!Most kicsit le egyszerűsítve írtam le de ha mélyebben is érdekel a neten pontosan le írnak mindent a lombik menete címszó alatt!Ha van még kérdésed írj ha tudok válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!