Teherbeesés előtti fogröntgen káros lehet a magzatra?
Figyelt kérdés
Pénteken gyökérkezelésem lesz, gondolom a gyökértömést megröntgenezi az orvos, hogy jól sikerült-e. Aznap van a legnagyobb esély, hogy a baba összejöhet. Gondoltam gyökérkezelés után belevágunk a baba projektbe.(Tudtam, hogy lesz ez a gyökérkezelésem, így nem is próbálkoztunk eddig) A petesejtre lehet káros a röntgensugárzás? Vagy a fog esetében ez jelentéktelen? Vagy mondjam a fogorvosnak, hogy ne csináljon röntgent?2011. nov. 3. 12:56
11/11 anonim válasza:
1 röntgentől semmi baja nem lesz a babának (ami tulajdonképpen akkor még nincs is)
Én eltörtem a combcsontomat 11 hetes terhesen, többször kellett röntgenezni, az orvosok megnyugtattak, hogy kb napi 10 röntgensugárzás kéne közvetlenül a hasra ahhoz, hogy tényleg károsítsa a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!